AIRDECK en COBIAX CLS: totale flexibiliteit in duurzaam bouwen

Houben staat voor grondleggerschap. En grondleggerschap staat voor blijvend innoveren en nadenken over de bouwtoekomst. Dat geldt evenzeer voor onze zusterbedrijven, zoals AIRDECK BUILDING CONCEPTS. Zij beschikken met hun gelijknamig gepatenteerd product AIRDECK en met hun verdelerslicentie van COBIAX CLS over twee lichtgewichtvloersystemen die zowel bij (semi)prefab betonvloeren als bij traditioneel ter plaatse gestorte vloeren een duurzaam bouwproces en een flexibele gebouwstructuur garanderen.

Overspanningen in twee richtingen

Waar AIRDECK een ideale oplossing vormt voor bouwprojecten met prefab betonvloeren, biedt COBIAX CLS een uitgesproken meerwaarde in combinatie met ter plaatse gestort beton.

Aan de hand van beide systemen is het mogelijk om overspanningen in twee richtingen te realiseren. Dat betekent dat er in deze gebouwen geen balken of dragende muren noodzakelijk zijn.

Het resultaat is een uiterst lichte gebouwstructuur, die meer flexibiliteit en ontwerpvrijheid biedt. Enerzijds maken de lichtere vloeren grotere overspanningen mogelijk zonder de nood om extra kolommen in te passen. Anderzijds maakt het systeem, door het wegvallen van de balken, de weg vrij voor een perfect vlak plafond, waardoor ook de installatie van de technieken veel sneller en gemakkelijker kan gebeuren.

Tot slot kan er op aanvraag rekening houden met boorprotocollen met het oog op gebouwaanpassingen in de toekomst.

Duurzame flexibiliteit over generaties heen

Beide lichtgewichtvloersystemen zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid en circulariteit. Niet alleen tijdens het bouwproces zelf, maar ook generaties na de definitieve oplevering:

  • Fors verlaagde CO2-uitstoot dankzij vermindering van beton en betonstaal.
  • Besparing in materialen en grondstoffen: minder water, beton en staal nodig in de uitvoeringsfase
  • Besparing in het aantal transporten
  • Holtevormers vervaardigd uit gerecycleerd polypropyleen
  • Circulair bouwen: de overspanningen in 2 richtingen maken de weg vrij voor eenvoudig herindeelbare ruimtes in de toekomst

Wederzijdse optimalisatie

Bij AIRDECK BUILDING CONCEPTS is men voortdurend op zoek naar manieren om de toegepaste producten naar een hoger niveau te tillen.

Dit maakt dat opdrachtgevers van utiliteitsgebouwen vandaag beschikken over tal van mogelijke oplossingen voor hun project. Zo kunnen ze onder meer kiezen uit verschillende opbouwhoogtes en vloerdiktes realiseren van 22 cm tot wel 86 cm voor nog grotere overspanningen en/of zwaar belastbare vloeren. Van scholen en ziekenhuizen tot kantoortorens en woonzorgcentra: AIRDECK en COBIAX CLS garanderen een enorme flexibiliteit in de breedte en in de hoogte.

Ook op vlak van transport en plaatsing worden er continu optimalisaties doorgevoerd. Beide systemen bestaan namelijk uit eenvoudig stapelbare en onderling combineerbare onderdelen. Het ontwerp sluit bovendien een foute plaatsing uit, wat dan weer leidt tot een snel en efficiƫnt bouwproces.

Bron: Houben
Deel dit artikel:

Onze partners