AluNext ramen en deuren: het beste van gerecycleerd pvc en aluminium

Kömmerling presenteert AluNext, een hybride systeem voor het maken van hoogwaardige ramen, balkondeuren en toegangsdeuren van gerecycleerd pvc én aluminium. Het combineert een moderne look met hoogwaardige isolerende eigenschappen om een optimaal binnenklimaat te garanderen en de energiekosten laag te houden.

AluNext is het nieuwe 76 mm systeem van Kömmerling voor hoogwaardige ramen, balkondeuren en toegangsdeuren, ontworpen en geproduceerd om duurzaamheid, esthetiek en prestaties te combineren.

Duurzaamheid komt tot uitdrukking in de hoge thermische en akoestische prestaties van de pvc kern en het gebruik van gerecycleerd aluminium en pvc, terwijl de esthetiek gebaseerd is op de schoonheid en elegantie van de iets smallere aluminium profielen. Samengevat: het product wil het beste van twee werelden bieden.

Het beste van twee werelden met pvc en aluminium

Het hoofdidee van dit product is om rond een centrale pvc-kern een externe en interne aluminiumbekleding te creëren, waarbij de beste eigenschappen van beide elementen worden versterkt. Deze inzet heeft geresulteerd in een 76 mm systeem dat beschikbaar is in twee versies.

Het alom bekende aanslagdichtingssysteem (AD), met 2 dichtingen of het Middendichtingssysteem met nog een extra dichting in het midden (MD). Beide versies zijn verkrijgbaar in de getrapte versie, of waarbij vleugel en kader in hetzelfde vlak liggen.

AluNext in detail

De Uf (warmtedoorgangscoëfficiënt) bereikt 1,2 W/m2K voor de MD versie, een waarde die kan worden verminderd tot 1,0 W/m2K door toevoeging van isolerende inserts in het centrale pvc-kern.

Qua beglazing is AluNext geschikt voor dubbele en driedubbele beglazing tot een dikte van 50 mm.

Ten slotte garandeert de aluminium bekleding een zeer breed kleurenpalet, waardoor AluNext ramen en deuren kunnen worden toegepast in elke architecturale, residentiële en commerciële context.

Vergemakkelijkte bewerking

Door de mogelijkheid om het, zonder al te grote aanpassingen, op een bewerkingscentrum voor pvc te kunnen verwerken zijn aanzienlijke schaalvoordelen en optimalisering van de procestijden mogelijk, terwijl de levering van het product in voorgemonteerde profielen geen extra bewerkingen in het productieproces met zich meebrengen.

Omdat de pvc-kern volledig omgeven wordt door een aluminium bekleding is er eveneens geen extra bewapening meer nodig in de profielen. Dit garandeert een vermindering van de kosten en de productietijd. Een andere geruststelling die vandaag de dag onmisbaar is, is de lasbaarheid van AluNext. Er zijn slechts enkele hoekverbinders nodig.

Het resultaat is een mooie, praktisch onzichtbare lasnaad en een consistent en elegant product.

Bekijk ook deze video over AluNext.

Deel dit artikel:
Contacteer Kömmerling
Onze partners