Antwerpse Stadsschouwburg wordt gesloopt, stad zoekt nieuwe locatie

Het Antwerpse stadsbestuur heeft beslist om de Stadsschouwburg - het grootste theater van Vlaanderen - te slopen, schrijft Het Laatste Nieuws. Er loopt een zoektocht naar een nieuwe locatie voor een theatercomplex, met alle moderne voorzieningen. De Stadsschouwburg is na 42 jaar dringend aan renovatie toe. Het gebouw zit vol betonrot en voldoet niet meer aan de normen waaraan een publiek gebouw moet voldoen.

"De Stadsschouwburg is geen gebouw dat warmte uitstraalt, en kost vele miljoenen om het alleen brandveilig te houden. Om het gebouw enigszins gebruiksvriendelijk en aangenaam te maken voor zowel theatergezelschappen als de toeschouwers, is een raming gebeurd die uitkomt op 30 miljoen euro", zegt Johan Vermant, woordvoerder van Antwerps burgemeester Bart De Wever.

Daarop rees de vraag of het niet beter zou zijn om dat geld te te gebruiken voor een theaterinfrastructuur op maat van de 21ste eeuw, met alle moderne voorzieningen en de beste beleving voor toeschouwers. Het stadsbestuur besliste daarop om de Stadsschouwburg af te breken.

"Het college heeft beslist om een traject op te starten waarbij we samen met de Stadsbouwmeester en schepen voor Stadsontwikkeling Annick De Ridder op zoek gaan naar mogelijke locaties waar de functies die momenteel op de site van de Stadsschouwburg gevestigd zijn, terecht kunnen in een moderne en comfortabele omgeving", zegt Johan Vermant. 

Bron: Belga

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage