Aquatop dakbedekking bekroont eigentijds boekhoudkantoor

An Van den Abbeele van het architectenbureau aabbeele ontwierp een strak en eigentijds boekhoudkantoor in Opwijk. Voor de afwerking van het plat dak koos ze voor Derbigum Aquatop. Daarmee sloeg de architecte twee vliegen in één klap: de dakbedekking heeft een esthetische meerwaarde én ze maakt regenwaterrecuperatie mogelijk.

Het project D’hooghe werd gerealiseerd in 2015. Architecte An Van den Abbeele tekende het sobere, maar praktische gebouw voor een vader en zijn zoon die samen een boekhoudkantoor runnen. De woning bestaat uit een werk- en een privégedeelte. Aan de straatkant is het gebouw vrij gesloten om de privacy van de bewoners te garanderen. Maar achteraan heeft An een opening naar de omgeving voorzien. Zo kunnen de bewoners genieten van de prachtige natuur rondom het gebouw.

Een polyvalent bureau met schuifdeuren aan beide kanten vormt de grens tussen de professionele ruimtes en het private gedeelte. Dit concept laat toe om de ruimte, al naargelang welke schuifdeur wordt opengezet, te integreren in het professionele of het private deel van de woning. Een weldoordachte oplossing die de bewoners enorm op prijs stellen.

 

Regenwaterrecuperatie 

Het plat dak kreeg een bedekking met Derbigum Aquatop. De witte dakbanen maken het mogelijk om probleemloos regenwater op te vangen en te recupereren. Dankzij de speciale coating van Derbigum Aquatop blijft het opgevangen regenwater pH-neutraal, zodat je het voor diverse toepassingen kunt gebruiken.

Daarnaast zorgen deze dakbanen ook voor een esthetische afwerking van het dakoppervlak. Zeker bij dit ontwerp is dat een mooi voordeel, aangezien een gedeelte van het dak zichtbaar is vanop de bovenverdieping.

 

Geslaagde samenwerking

An Van den Abbeele spreekt over een bijzonder goed verlopen samenwerking tussen de bouwheer, architect en plaatser: “De bouwheer stond al op dezelfde lijn als wij, dus dat was geen probleem. Voor de uitvoering van werken doe ik vaak een beroep op vakmensen die ik ken en dat heeft zo zijn voordelen. Je kent elkaar door en door en het vertrouwen is er. Voor mij zijn dat heel belangrijke aspecten voor een vlotte samenwerking.”

Geïnteresseerd in Derbigum Aquatop of een van onze andere producten? Neem gerust contact op voor een gratis offerte.

Bron: Derbigum
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners