ArchiCAD 18: van automatische camera tot cloud solution

GRAPHISOFT houdt ArchiCAD 18 boven de doopvont. Deze versie brengt innovaties die de BIM-workflow moeten verbeteren. Zo is er de geheel vernieuwde en op Cinema 4D gebaseerde high-end render engine met een kwaliteit die normaal alleen in professionele visualisatie software te vinden is. Daarnaast brengt ArchiCAD 18 innovaties op het gebied van revisie management en samenwerken in de cloud met BIMcloud. 

"Vandaag de dag gaat innovatie binnen BIM meer over workflow en gebruikersgemak dan over de functionaliteit zelf. Met de workflow van ArchiCAD 18 wordt creativiteit niet beperkt, maar juist gesteund”, aldus László Vértesi, vicepresident productontwikkeling van GRAPHISOFT.

 

Uniek is de visualisatie binnen BIM

De integratie van de krachtige render engine van Cinema 4D binnen ArchiCAD zorgt volgens Graphisoft voor fotorealistische visualisaties van hoge kwaliteit. Met automatische belichting snel een goed resultaat of voor specialisten met uitgebreide parameters. ArchiCAD is de enige BIM applicatie waarmee fotorealistische renderings gemaakt kunnen worden.

 

Documentatie

ArchiCAD 18 bewaart en documenteert automatisch alle wijzigingen in het model. Doordat deze werkwijze is verweven in de BIM workflow, zijn er later in het project geen problemen met betrekking tot verantwoordelijkheden.

Het gebruik van PDF is in ArchiCAD 18 verbeterd. Naast export naar PDF-A (voor officiële stukken of archivering) kan de schaal en de compressie worden ingesteld. Zowel voor export als import kunnen lagen worden gebruikt en ingesteld of kunnen attributen zoals pennen en lettertypen worden aangepast om presentaties in het lay-outbook te finetunen.

 

BIMcloud

GRAPHISOFT stelt dat de ware potentie van BIM schuilgaat in de samenwerking tussen verschillende partijen die BIM data delen. Met BIMcloud hebben samenwerkende teams, ongeacht de grootte of locatie, gelijktijdig toegang tot BIM projecten. Een standaard internetverbinding is voldoende om zelfs in de grootste modellen samen te werken.

 

ArchiCAD en BCF

ArchiCAD 18 ondersteunt native het Building Collaboration Format (BCF) waarmee de communicatie over modellen tussen partijen verbeterd wordt door de uitwisseling van issues in het model. In ArchiCAD 18 kunnen BCF bestanden worden ingelezen in de Mark-Up tool, die daarnaast ook is verbeterd.

 

ArchiCAD 18 wordt deze zomer verwacht. Meer info vindt u hier

Deel dit artikel:
Onze partners