Archifocus gaat opnieuw op zoek naar de mooiste architectuurfoto’s van België (1)

Op donderdag 19 juni 2014 zal op het evenement I am Architect in KAHO Sint-Lieven in Gent bekend gemaakt worden welke Belgische architectuurfotografen bekroond worden met een Archifocus-prijs. Het is de derde keer dat deze wedstrijd plaatsvindt. Architectuurfotografen kunnen nog tot 1 mei hun beste architectuurfoto’s insturen. Hieruit zal een jury van architecten een shortlist samenstellen waaruit de uiteindelijke winnaars verkozen zullen worden.

De wedstrijd staat open voor alle Belgische beroepsfotografen die regelmatig architectuurprojecten fotograferen. Om deel te nemen volstaat het om van één bepaald project een reeks van vijf foto’s te bezorgen. De wedstrijd is een initiatief van de architectuurwebsite Architectura.be en wordt georganiseerd in samenwerking met het Centrum Duurzaam Bouwen, Xatrax, Goedhart Repro en de verzekeringsmakelaar Assiver.

 

8 kanshebbers

Uit alle inzendingen zal een architectenjury een shortlist selecteren van 8 kanshebbers waaruit de uiteindelijke winnaars gekozen zullen worden. Deze shortlist zal vanaf 19 mei 2014 te zien zijn op de website www.archifocus.be en op de website www.architectura.be. Er zullen aparte prijzen uitgereikt worden door een vakjury, een architectenjury en een persjury. De inzending die de hoogste gemiddelde score behaalt voor deze drie jury’s, wint de hoofdprijs. Daarnaast zal ook het publiek een winnaar naar voren te schuiven aan de hand van online stemmen en stemmen via social media-kanalen.

 

Archifocus 2013

Vorig jaar koos een jury van 16 architectenbureaus een shortlist van 8 projecten uit 41 inzendingen. Het waren deze projecten die in aanmerking kwamen voor een van de vijf prijzen die uitgereikt werden op I Am Architect.De publieksprijs ging naar Steven Massart (C-Mine Genk). Koen Van Damme werd laureaat van de vakjury met zijn foto's van de jeugdherberg in Antwerpen. De architectenjury koos Johnny Umans (Grindbakken Gent) tot winnaar en voor de persjury ging Christoph Van Couteren (De Grote Post in Oostende) met de eer lopen. Dit jaar werd voor het eerst ook een ultieme winnaar uitgeroepen, die werd gekozen op basis van de verzamelde scores van de pers-, vak- en architectenjury. Ook hier viel Koen Van Damme in de prijzen.

 

Voor meer uitleg kan u terecht op www.archifocus.be.

Nog vragen? info@architectura.be – 0494 36 14 14 (Kevin Moens)

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage