Architectuurwijzer organiseert architectuurreis UK Midlands

Architectuurwijzer geeft architecten de kans om tijdens een driedaagse reis het (post-)industriële hart van Engeland te ontdekken. Van woensdag 21 tot en met vrijdag 23 oktober verkent de architectuurvereniging de Midlands met zijn vele restanten van de industriële revolutie. De hoogtepunten van de reis zijn de historische Monsal Trail, enkele projecten van topbureau Caruso St. John en een aantal Engelse klassiekers zoals het D-10 gebouw van Owen Williams en de universitaire campus van Cambridge.

Programma

Een van de hoogtepunten van de reis is de bekende Monsal Trail, een beschermde historische landschapsroute die een verlaten treintraject verenigt met de natuur. Tegenwoordig is het een landschapspark dat erg populair is bij wandelaars en fietsers. Ook de Nottingham Contemporary en de New Art Gallery, twee cultuurhuizen van Caruso St John in Walsall, staan op het programma. Elk op hun eigen manier brengen de gebouwen vernieuwing en traditie samen met een bijzonder oog voor detail. Het D-10 gebouw van Owen Williams uit 1932 werd dan weer in Nottingham gebouwd voor farmaciereus Boots en is met zijn karakteristieke paddenstoelconstructie een van de bekendste industriegebouwen ter wereld. Verder bezoekt de groep op de universitaire campus van Cambridge enkele laatmoderne klassiekers zoals de bakstenen toevoeging aan de architectuurfaculteit en de rationele Harvey Court studentenhuisvesting van Colin St John Wilson. Ook de vroeg-contextualistische bibliotheek van de geschedenisfaculteit van James Stirling en Michael Wilford staat op het programma.

 

Praktisch

Op woensdag 21 oktober om 07u00 vertrekt de groep in industriestad Charleroi met het vliegtuig naar industriestad Manchester. Eenmaal in Engeland gebeurt de verdere verplaatsing met de bus die een zuidwaartse lus maakt door de Midlands, met tussenstops in Walsall, Cambridge, Nottingham en het Derbyshire Peak Districs. De terugreis begint op vrijdag 23 oktober om 21u30, wanneer de groep terugvliegt naar Charleroi. De reis is bedoeld voor architecten; niet-architecten kunnen mee aan een aangepaste prijs. De kostprijs voor verplaatsing heen en terug met de bus, twee overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer met ontbijt, inkomgelden en gidsen bedraagt €475. De prijs voor niet-architecten is €575. Tot 6 september krijgen architecten voorrang bij het inschrijven, aangezien er maar 50 plaatsen zijn. Kosteloos annuleren kan tot en met 6 september 2015. Inschrijven kan hier.

Deel dit artikel:

Onze partners