AROgroup-architectuur en Egide Meertens architecten gaan samen in zee

De twee Limburgse architectenbureaus AROgroup-architectuur (Zutendaal) en Egide Meertens architecten (Riemst) slaan de handen in mekaar om zich nog beter te profileren binnen de steeds complexer wordende bouwmarkt. De evolutie van techniek en wetgeving binnen de privatieve en de publieke bouwwereld vragen een hedendaagse en polyvalente aanpak van het bouwproces. Binnen het kader van deze evolutie hebben de zaakvoerders van beide bureaus mekaar gevonden.
De twee Limburgse architectenbureaus AROgroup-architectuur (Zutendaal) en Egide Meertens architecten (Riemst) slaan de handen in mekaar om zich nog beter te profileren binnen de steeds complexer wordende bouwmarkt. De evolutie van techniek en wetgeving binnen de privatieve en de publieke bouwwereld vragen een hedendaagse en polyvalente aanpak van het bouwproces. Specialisatie is op die manier ook binnen het architectenberoep sterk aangewezen. Binnen het kader van deze evolutie hebben de zaakvoerders van beide bureaus mekaar gevonden.
In eerste fase zal de samenwerkingsovereenkomst de inhoudelijke en praktische uitwerking van de dossiers, voor beide partijen versterkend ondersteunen en optimaliseren. Beide bureaus hebben een goed gevulde orderportefeuille en hopen dan ook dat hun samenwerking zal leiden tot een nog efficiëntere werking die ongetwijfeld ook het cliënteel ten goede zal komen. De huidige ploeg van medewerkers binnen het samenwerkingsverband bestaat uit 14 architecten en 2 administratieve medewerkers.

Voorlopig zal het kantoor in Riemst-Lafelt de plaats blijven van waaruit Egide Meertens de projecten verzorgt. Naar aanleiding van de samenwerkingsovereenkomst verhuist AROgroup-architectuur zijn activiteiten naar de André Dumontlaan 210 in Waterschei, Genk. In een volgende fase is het de bedoeling om beide bureaus samen te smelten op één werkadres.
"Momenteel is Genk 'the place to be' wat betreft architectuur en ruimtelijke ordening in Limburg en zelfs in Vlaanderen," zo haalt architect Hubert Bijnens, zaakvoerder AROgroup-architectuur aan. "De planologische visie rond stedenbouw en architectuur en de optimistische aanpak en omvorming van het industriëel verleden van de mijnterreinen en nu ook weer de aanpak van de Fordsite, tonen dit overduidelijk aan. Wij wensen als architectuurplatform aanwezig te zijn binnen deze dynamiek en hieraan actief deel te nemen. Daarom verhuizen wij naar de gebouwen van 'de Bazar' in Waterschei, in de directe omgeving van het Thor-park. Gezien ik mijn hele jeugd in Waterschei doorbracht is deze verhuis voor mij tevens een beetje terug thuiskomen," zo besluit architect Bijnens.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage