Artes-Group en Vanhaerents slaan de handen in elkaar

Artes-Group en Vanhaerents hebben de intentie om hun krachten te bundelen en zo een geïntegreerde bouwgroep-projectontwikkelaar te worden. De nv Vanhaerents, onder leiding van Joost Vanhaerents, is uitgegroeid van een traditionele aannemer tot een kwalitatieve aannemer/ontwikkelaar in PPS, residentiële en zorgprojecten. Enkele belangrijke referenties zijn de reconversie van beide militaire hospitalen in Oostende en Antwerpen en recentelijk het stadskernvernieuwingsproject Zuidboulevard in Waregem.

Artes‐Group en Vanhaerents hebben de intentie om hun krachten te bundelen en zo een geïntegreerde bouwgroep‐projectontwikkelaar te worden. De nv Vanhaerents, onder leiding van Joost Vanhaerents, is uitgegroeid van een traditionele aannemer tot een kwalitatieve aannemer/ontwikkelaar in PPS, residentiële en zorgprojecten. Enkele belangrijke referenties zijn de reconversie van beide militaire hospitalen in Oostende en Antwerpen en recentelijk het stadskernvernieuwingsproject Zuidboulevard in Waregem. 

 


 
Artes‐Group NV, in samenwerking met Lode Waes BVBA, kondigen vandaag hun intentie tot overname aan van het aannemings‐ en ontwikkelingsbedrijf Vanhaerents NV uit Torhout.  Dankzij deze toekomstige acquisitie zal Artes‐Group NV zijn positie op de Belgische markt voor projectontwikkeling aanzienlijk versterken. Lode Waes, reeds verschillende jaren succesvol actief binnen Vanhaerents NV als verantwoordelijke voor de promotie‐activiteiten, zal als co‐investeerder meestappen in het kapitaal van Vanhaerents Development NV. De financiële draagkracht van de Artes‐Group NV staat garant voor een verdere kwalitatieve en geografische uitbouw van de ontwikkelingsactiviteiten binnen de Vanhaerents Development NV.

Bovendien heeft Vanhaerents NV dankzij jarenlange ervaring en vakkundig personeel een uitstekende reputatie opgebouwd als aannemer.
De overname biedt Artes‐Group NV de mogelijkheid om zich daarmee nog steviger te positioneren in de bouwmarkt. De bestaande werven van Vanhaerents NV in aannemerij worden verder, onder leiding van Joost Vanhaerents en in ondersteuning met de Artes‐Group NV, de volgende twee jaren afgewerkt. Gezien de schaarste aan kwalitatieve medewerkers, zal het personeelsbestand uiteindelijk geïntegreerd worden in de Artes‐Group NV.

Het partnership dat vandaag wordt aangekondigd vloeit voort uit een gemeenschappelijke visie op de toekomst. Door de krachten te bundelen profiteren beide ondernemingen van elkaars expertise en sterktes. Zowel de aannemer als de ontwikkelaar zullen zich blijven focussen op hun core business. De uitgesproken visie van Vanhaerents vertaalt in haar sterke logo en slogan, zal verder gezet worden door de nieuwe NV Vanhaerents Development binnen de Artes‐Group NV.Over Artes‐Group NV

Artes‐Group NV, met hoofdzetel in Kruibeke, is een toonaangevende speler op het vlak van burgerlijke bouwkunde, aannemerij, waterwerken en restauratie. De groep wordt gevormd door de dochterondernemingen Depret, Roegiers, TWT en Woudenberg; elk op zich aannemingsbedrijven met hun eigen specialisaties en bekwaamheden. De geografische en disciplinaire synergie tussen deze bedrijven maakt Artes‐Group NV tot een belangrijke bouwgroep in ons land. Artes‐Projects, gespecialiseerd in projectontwikkeling en Artes‐Prefab, actief in de interne productie van prefabbeton, maken de groep compleet. Artes‐Gorup NV heeft 550 medewerkers in dienst en realiseerde in 2011 een geconsolideerde omzet van 172 miljoen euro. Het aandeelhouderschap is bovendien volledig in Belgische handen met een significante participatie van het management.


Over Vanhaerents NV


Vanhaerents NV, met vestiging in Torhout, is een familiale onderneming gespecialiseerd in het ontwikkelen en bouwen van vooruitstrevende vastgoedprojecten in zowel binnen‐ als buitenland. Opgericht als aannemersbedrijf bouwen reeds vier generaties van de familie Vanhaerents aan hun visie van architectuur en maatschappij. Die visie is verankerd in vier hoekstenen: Environment, People, Architecture en Economics.
De slogan van Vanhaerents: “Architecture is an art, we make it happen”, toont duidelijk twee voorliefdes aan, namelijk architectuur en kunst.
Deze twee disciplines combineren is een uitdaging waar Vanhaerents NV bewust voor kiest om zich succesvol te differentiëren in de markt. Vanhaerents telt een 120‐tal medewerkers en boekte in 2011 een geconsolideerde omzet van ca. 45 miljoen euro.

De definitieve overname is enkel nog afhankelijk van de goedkeuring door de raad van mededinging. 

Deel dit artikel:
Onze partners