Batibouw opent deuren van 17 tot en met 25 februari 2024

Van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari 2024 vindt in Brussels Expo weer de hoogmis voor (ver)bouwers plaats. Van interieur inspiratie tot de nieuwste innovaties: Batibouw brengt het allemaal samen onder één dak.

Met de thema's betaalbaar wonen en duurzaam verbouwen zet Batibouw tijdens zijn 65ste verjaardag actuele (ver)bouwtopics op de agenda. Je kan er terecht bij meer dan 350 exposanten voor een unieke kijk in de bouw- en verbouwsector, professioneel advies bij je project of om interessante deals te scoren.

In de Batibouw Academy zal er heel wat expertise gedeeld worden: inspirerende conferenties, workshops, trendtalks en demo's rond thema's zoals premies, energie, budgetbeheer, wellness, tuinarchitectuur en alternatieve woonvormen. Noteer alvast de volgende in je agenda:

  • Hoe ziet de tuin van de toekomst eruit of breng je meer groen naar je interieur? Floraliën Gent en de greenovaters van Groenwand zetten je groene vingers aan het werk.
  • Is de Tine House movement een trend of een fundamentele levensstijl?Ervaringsdeskundige en ondernemer Cathy Camertijn van Hasta La Vista Tiny Home legt je alles uit over deze flexibele manier van leven.
  • Hoe bouwen en verbouwen zonder financiële kater?Julie en Sofie van Bouwen Binnen Budget geven al hun tips prijs.

Ook in de verschillende toegewijde zones, zoals de Kitchen Experience waarbij de nieuwste technologische snufjes voor je keuken worden voorgesteld en uitgetest, kan je inspiratie opdoen. Wie worstelt met het energievraagstuk bij zijn/ haar bouw- of renovatieproject kan terecht in de zone Energy Solutions. Hier staan adviseurs elke professional of particulier bij in hun vragen rond het optimaliseren van energieverbruik.

Belgian Building Awards

Batibouw is niet alleen bouwen en verbouwen, maar zet ook onze architectuur in de kijker. Met de Belgian Building Awards worden verschillende architectenbureaus via acht categorieën bekroond: Rookie of The Year, Student Award, Private House, Residential Real Estate, Utility Award, Company Building Award, International Award en Pioneer Award. De winnaars worden op 22 februari bekendgemaakt.

Dag voor professionelen

Op vrijdag 23 februari verwelkomt Batibouw iedereen uit de bouwsector voor de professionele dag. In Paleis 10 zal het BouwForum plaatsvinden, het netwerk- en informatie event gehost door Embuild (voorheen Confederatie Bouw). De bouwfederatie brengt verschillende partijvoorzitters rond de tafel voor een verkiezingsdebat over betaalbaar en duurzaam wonen, overheidsinvesteringen en aantrekkelijke bouwjobs. Om deel te nemen aan het even moet je je inschrijven. Dat kan gratis via de website van BouwForum.

Praktisch

Batibouw gaat door van zaterdag 17 tot en met zondag 25 februari 2024 van 10u tot 19u. Dinsdag 20 februari en woensdag 21 februari is de beurs gesloten. Tijdens de professionele dag en nocturne, op vrijdag 23 februari, kan je de beurs bezoeken tot 22u. 

De beurs neemt plaats in Brussels Expo, Belgiëplein, 1 - 1020 Brussel. Paleizen 5, 6, 7, 9 en Patio. Tickets kosten € 15,00 per stuk, maar tot 12 januari 2024 kan je een Early Bird-ticket scoren voor maar € 12,00 per stuk via de website van Batibouw.

Bron: Batibouw
Deel dit artikel:

Onze partners