Belgische landschapsarchitect aangesteld als stadsbouwmeester van Groningen

Gentenaar Michiel Van Driessche is recentelijk benoemd tot de nieuwe stadsbouwmeester van het Nederlandse Groningen. Met een achtergrond in het KASK in Gent en ruim 15 jaar ervaring als landschapsarchitect in Nederland, zal Van Driessche de komende zes jaar, samen met de Nederlandse architect Ben van der Meer, advies verstrekken over de ruimtelijke ontwikkeling en uitdagingen van de stad.

In een interview met VRT NWS geeft Michiel Van Driessche aan vereerd te zijn met het vertrouwen dat de stad in hem stelt. Hoewel geboren en opgeleid in Gent, heeft hij de afgelopen 15 jaar in Rotterdam gewoond, waar hij het landschapsarchitectenbureau Felixx leidt. Hij benadrukt de bijzonderheid van zijn benoeming als landschapsarchitect tot stadsbouwmeester in Groningen, beschouwend dat stadsplanning niet alleen draait om bouwen, maar ook om de inrichting van de openbare ruimte, inclusief parken, pleinen en straten, vooral met het oog op klimaatuitdagingen.

 

Klimaatuitdagingen

Als stadsbouwmeester zal Van Driessche, in samenwerking met Ben van der Meer, betrokken zijn bij de ontwikkeling van beleidsplannen en lopende projecten in Groningen. Hij benadrukt de klimaatuitdagingen waarmee de stad wordt geconfronteerd en de noodzaak om duizenden woningen toe te voegen terwijl de historische en cultuurhistorische eigenschappen behouden blijven.

Zijn ervaring in Gent, Antwerpen en Leuven met het bureau Felixx onderstreept zijn betrokkenheid bij soortgelijke uitdagingen in Belgische steden en benadrukt het belang van landschapsarchitectuur bij het zoeken naar klimaatoplossingen in stedelijke gebieden. Van Driessche hoopt dat België ook stappen zal zetten in het betrekken van landschapsarchitecten bij het aanpakken van klimaatproblemen in steden.

Bron: VRT NWS
Deel dit artikel:

Onze partners