Belgische Prijs voor Architectuur 2015: selectie voor eindjury bekend gemaakt

Op 8 juni sloot de organisatie de inschrijvingen voor de 11de editie van de Belgische Prijs voor Architectuur met succes af. Dit jaar liepen er meer dan 375 inzendingen binnen gespreid over 4 categorieën. De jury heeft uiteindelijk 94 realisaties geselecteerd voor de eindjurering die zal plaatsvinden op 7 oktober 2015. 

Het overzicht van het aantal selecties per categorie ziet er als volgt uit. 

  • kleine interventies (waaronder eengezinswoningen): 31 selecties op  137 inzendingen
  • groepswoningbouw: 19 selecties op 61 inzendingen
  • niet-residentiële gebouwen voor publiek gebruik: 36 selecties op 127 inzendingen
  • niet-residentiële gebouwen voor privaat gebruik: 8 selecties op 35 inzendingen 

 

Alle geselecteerden kan je terugvinden op de officiële wedstrijdwebsite: www.fab-arch.be.

De jury bestond uit: Bernard Wittewrongel, Christophe Van Herrewey, Erik Wieërs (Collectief Noord), Tine Van Herck (PTArchitecten), Vincent Pierret (Ledroit-Pierret-Polet), François Xavier Martiat (Martiat-Durnez architectes). 

 

Eindjury

Op 7 oktober 2015 zal de eindjury, met de buitenlandse juryleden Lone Wiggers (C.F. Moller, DK), Ricardo Bak Gordon (PT), Stephen Bates Sergisonbates Architects (UK), aangevuld met drie binnenlandse juryleden per categorie de genomineerden en laureaat aanduiden. De categorielaureaat met de grootste voorbeeldfunctie zal de "Belgische Prijs voor Architectuur 2015" ontvangen.

De prijsuitreiking zal half half december doorgaan in het nieuwe "Art & Design Atomium Museum" in Brussel.  Nadien wordt in BOZAR met de resultaten van de wedstrijd een tentoonstelling gerealiseerd.

Deel dit artikel:

Onze partners