Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken 2023: ontdek de genomineerde projecten

Op 24 maart 2023 heeft de jury van Trofee voor Thermisch Verzinken zich uitgesproken over de 66 deelnemende projecten van deze 14e editie. Met de tweejaarlijkse wedstrijd wil Zinkinfo een staalkaart aan toepassingen tonen van thermisch verzinken. Het conserveringssysteem biedt ontwerpers en opdrachtgevers immers heel wat voordelen. Vooral de lange levensduur en onderhoudsvriendelijkheid zijn belangrijke troeven. Bovendien waarderen ontwerpers het mooie verouderingsproces van thermisch verzinkt staal.

ZEKER ZINK

Sinds de editie van 2019 volgt de Benelux Trofee voor Thermisch Verzinken de filosofie van de ZEKER ZINK-campagne, waarbij er een onderscheid wordt gemaakt tussen Functioneel Verzinken en Esthetisch Verzinken. Daarnaast is een aparte categorie gecreëerd voor Duplex (verzinken + coaten). Over de drie categorieën heen reikt de jury de prijs Circulair Bouwen uit voor projecten waarin de principes van circulair bouwen zo consequent mogelijk werden toegepast.

Na rijp beraad kwam de jury tot de volgende nominaties:

Categorie FUNCTIONEEL VERZINKEN

Categorie ESTHETISCH VERZINKEN

Categorie DUPLEXSYSTEMEN

Prijs CIRCULAIR BOUWEN

De jury van deze nominatieronde bestond uit Joran Cormond (Ney & Partners), Marcel Boks (Vrolijk Staal), Bart Cilissen (Achterbosch Architecten), Geert Bettens (ArcelorMittal) en Bruno Dursin (Believe in Steel). De genomineerde projecten gaan door naar de tweede en finale ronde op 16 juni, waarbij de jury één laureaat per categorie zal kiezen.

Bron: Zinkinfo
Deel dit artikel:
Onze partners