Bezoek de expo ‘Op de fiets!’ in CCHA tijdens twee unieke zondagsrondleidingen met gids

De fiets is aan een straffe opmars bezig. Met de expo Op de fiets! wil Architectuurwijzer pleiten voor een zorgvuldige aanpak van onze fietsinfrastructuur. De expo presenteert fietsbruggen van vandaag en morgen, door het Belgische ontwerp- en ingenieursbureau Ney & Partners. Wie wil, kan de expo bezoeken mét gids! Schrijf je alvast in voor zondag 14 april of 12 mei.

De vraag naar fietsinfrastructuur stijgt en er zijn opvallende evoluties in zowel opdrachten als oplossingen. Het opvallendste daarbij is dat het ruimtegebruik voor het fietsverkeer groter wordt. Als ontwerper zit de uitdaging dan ook niet in het overbruggen of overspannen van een obstakel, dan wel om fietsverbindingen goed aan te sluiten in het weefsel waarin ze terecht komen. Ruimtebesparend, comfortabel en duurzaam zijn de uitgangspunten die Ney & Partners hanteert.

Ook de pers en het werkveld zien de relevantie van dit onderwerp en zetten de expo van Architectuurwijzer mee in de kijker. Zo werd ‘Op de fiets!’ door De Standaard getipt als een van “de beste expo’s in eigen land”. En vorige week was architect en architectuurcriticus Koen Van Synghel te gast in het Klara-programma Pompidou, waar hij verslag uitbracht van zijn bezoek aan de tentoonstelling. Dat gesprek kun je hier herbeluisteren.

 

De zondagsrondleidingen op 14 april en 12 mei 2024 starten om 14 uur, in de exporuimte architectuur op de 1verdieping van Cultuurcentrum Hasselt (Kunstlaan 5, 3500 Hasselt). Deelname kost 5 euro per persoon, te betalen aan de gids ter plaatse. Voor kinderen tot 12 jaar is deelname gratis. Inschrijven kan via deze link.
Bron: Architectuurwijzer
Deel dit artikel:
Onze partners