Licht op groen voor fiets- en voetgangersbrug van Ney & Partners over Watersportbaan in Gent

De ontwerpplannen van Ney & Partners voor de fiets- en voetgangersbrug over de Watersportbaan in Gent zijn goedgekeurd. De werken starten midden 2022, de afwerking is voor midden 2023. De brug wordt zeven meter breed, met veilige oversteekzones voor fietsers en voetgangers.

Het finale ontwerp houdt rekening met een maximale zichtbaarheid van alle weggebruikers op elk punt van, naar en op de brug. De brug is zeven meter breed en waaiert aan beide uiteindes wat uit. Veilige oversteekzones voor fietsers en voetgangers maken een comfortabele aansluiting mogelijk op de Noorderlaan en Zuiderlaan.

"Ik kijk écht uit naar deze nieuwe fiets- en voetgangersburg. Ze zal niet alleen voor veel fietsers en voetgangers een korte en veilige verbinding bieden, maar ze is ook nog eens architecturaal dik in orde", aldus Filip Watteeuw, schepen van Mobiliteit.

De brug is een belangrijke schakel binnen de hoofdfietsroute 'Westerringspoor' en vormt het sluitstuk van een doorlopende fietsverbinding vanaf de Bloemekenswijk tot aan de Blaarmeersen en het station Gent-Sint-Pieters. Verwacht wordt dat per dag meer dan 3.000 fietsers en voetgangers de brug zullen gebruiken.

De werken starten midden 2022, de afwerking is voor midden 2023. Het vooropgestelde budget voor de werken aan de brugconstructie bedraagt 2.250.000 euro (excl. btw), voor de omgevingsaanleg is dat 400.000 euro (excl. btw). De Provincie Oost-Vlaanderen en de Vlaamse overheid financieren de brug voor een belangrijk deel mee via het Fietsfonds.

Bron: Stad Gent
Deel dit artikel:
Onze partners