Bezoek met AR-TUR paardenkliniek Equinox van osar architecten (19 juni, Kasterlee)

Paardenkliniek Equinox in Kasterlee

Op woensdag 19 juni organiseert AR-TUR, het platform voor architectuur en ruimte, een bezoek aan paardenkliniek Equinox, dat gelegen is in het weidse landbouwlandschap van Kasterlee. Dit bezoek kadert in de Architectuur in de Kijker-reeks waarin AR-TUR vier keer per jaar een bezoek organiseert aan een bijzonder architectuurproject uit de Kempen. Op 19 juni kan je van 14u tot 15u deelnemen aan een rondleiding in Equinox waarin Els Kuypers (architect bij osar) en Tuur Vangroenweghe (dierenarts bij Equinox) tekst en uitleg geven.

Het ontwerp van osar architects voor paardenkliniek Equinox vertrekt van een duidelijke oriëntatie voor zowel de artsen als de paardeneigenaars. Zo worden loopafstanden geminimaliseerd en is het voor de eigenaars meteen duidelijk waar ze terecht kunnen met hun paard. Alles werd zowel compact als logisch opgebouwd en iedere ruimte werd prikkelarm ingericht. In de operatiekamer zorgt een insnijding in het zadeldak voor een zenitale lichtinval.

Naast alle gespecialiseerde voorzieningen van de kliniek zoals onder andere een klinisch labo, onderzoeksruimten, een sterilisatieruimte en recoveryboxen vind je op de bovenverdieping ook een meekijkruimte met een inkijk in het operatiekwartier.

Els Kuypers – architect bij osar – geeft samen met Tuur Vangroenweghe – dierenarts bij Equinox – tekst en uitleg over het ontwerp van de paardenkliniek waar niet alleen de zorg van de dieren maar ook het opvangen en geruststellen van de eigenaars centraal staan. Sluit woensdag 19 juni mee aan voor een rondleiding in dit unieke project. De rondleiding start stipt om 14uur, op dit adres: Vekemans 10, Kasterlee. Meer info vind je hier.

Bron: AR-TUR
Deel dit artikel:
Onze partners