Bezoek samen met Archipel Das Golfclub Projekt van Mies Van der Rohe in Krefeld

Het gerealiseerde oeuvre van Mies Van der Rohe in Europa is zéér beperkt. Het clubhuis voor een golfclub in Krefeld is volgens kenners een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de architectuurtaal van Mies. Architectenbureau Robbrecht & Daem heeft de niet-gebouwde Mies als een maquette op ware grootte gerealiseerd in het Duitse Krefeld onder de noemer ‘MIES 1:1 Das Golfclub Projekt’. Archipel bezoekt het op 17 augustus samen met u.
Het gerealiseerde oeuvre van Mies Van der Rohe in Europa is zeer beperkt. Het clubhuis voor een golfclub in Krefeld is volgens kenners een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de architectuurtaal van Mies. Architectenbureau Robbrecht & Daem heeft de niet-gebouwde Mies als een maquette op ware grootte gerealiseerd in het Duitse Krefeld onder de noemer ‘MIES 1:1 Das Golfclub Projekt’Archipel bezoekt het op 17 augustus samen met u.
Maquette 1:1

Deze tijdelijke constructie, of bewandelbare reuzemaquette, werd ondanks veel tegenwerking van allerlei actiegroepen door architecten Robbrecht & Daem met veel respect en eerbied delicaat ingepland in het beschermde landschap rond Krefeld. De architect heeft zich gebaseerd op een paar tweedimensionale tekeningen uit het MoMa-archief in New York.
Haus Lange & Haus Esters

Ook zijn er bezoeken gepland aan Haus Lange en Haus Esters. Haus Lange toont Peter Angermann met de titel 'Light on the horizon'. Haus Esters toont Michael Craig-Martin met de tentoonstelling 'Less is still more'. Christiane Lange (kunsthistorica, curator van het paviljoen en afstammeling van de Lange familie) en Paul Robbrecht nemen de rol van gids voor hun rekening.

Het paviljoen verdwijnt eind oktober 2013. Om in de sfeer te komen kan je alvast een verslag lezen van een bezoeker.

Bron: Archipel.
Deel dit artikel:
Onze partners