BIM-wedstrijd op Architect@Work

Voor deze 100e editie van Architect@Work organiseert C3A, in samenwerking met ArchitectAssistentie en N² Kwadraat, een BIM-wedstrijd met als thema "BIM-bouwdata extractie", waar professionals in de bouwsector kunnen uitpakken met hun architectuur-realisaties. Het team van organisatoren voorziet een mooie prijzenpot en de beste inzendingen voor de BIM-wedstrijd worden tentoongesteld op Architect at Work op Xpo Kortrijk én op de partner websites. Op die manier komt u ook op een leuke manier in de picture bij collega-ontwerpers én professionele bouwheren. De “noviteit” waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect@Work zijn de C3A-Extensies 2020, met steeds verder geoptimaliseerde faciliteiten voor o.a. de bouwdata-extractie uit BIM-modellen met Revit. 

C3A verwacht een reeks BIM-voorbeelden uit de Vlaamse bouw-praktijk, als inzendingen voor de BIM-Wedstrijd op deze beurs. C3A, ArchitectAssistentie en N² ’t Kwadraat geven een aantal prijzen weg voor de beste inzendingen: als eerste een Fujitsu Curved Widescreen (34”, met een resolutie van 3,440 x 1,440 pixel) samen met een Enscape 3D subscr. (waarde samen 1260€), als tweede een Oculus Rift VR Headset samen met een Enscape 3D subscr. (waarde samen 860€), als derde prijs een Enscape 3D subscr. samen met een C3A-cursusdag Enscape (waarde samen 660€), Ook volgende drie genomineerde inzendingen bekomen een prijs, namelijk een BONGO-waardebon van 200€. 

Inzendingen worden verwacht tegen UITERLIJK vr. 30 april 2019. Kandidaturen mogen per email en/of WeTransfer toegestuurd worden naar info@c3a.be. Alle deelnemende projecten worden enkel digitaal ingediend. 

 

Bezoekers vormen de jury

De organisatie selecteert minstens zes inzendingen als nominatie voor de prijzen, deze zes hebben sowieso prijs. Deze realisaties komen afgedrukt op de stands van C3A, ArchitectAssistentie en N² ’t Kwadraat terecht op Architect at Work. De indieners van de genomineerde plotlayouts worden voor de aanvang van de beurs via email op de hoogte gebracht. 

De uiteindelijke hoofdwinnaars (nr. 1, 2 en 3 )  zullen gestemd worden op Architect at Work. Immers, alle bezoekers aan de stand van C3A, ArchitectAssistentie en N² ’t Kwadraat tijdens Architect at Work 2019 krijgen de mogelijkheid hun stem uit te brengen op de beste inzendingen. 

 

C3A-Extensies 2020

Expo-deelnemers op deze Architect_at_Work moeten absoluut focussen op vernieuwing in hun aanbod. Niet moeilijk voor C3A, met de snel evoluerende software ... De “noviteit” waar C3A expliciet aandacht aan geeft op deze Architect at Work zijn de C3A-Extensies 2020: geoptimaliseerde BIM opbouw met Revit 2020 in synergie met de Bouwdata Extractie en Analyse in Office, t.e.m.  interactieve Virtual Reality presentaties.

De virtuele BIM gebouwmodellen met Revit worden steeds gedetailleerder uitgewerkt, niet enkel voor de grafische voorstellingen maar vooral ook met goed bruikbare BIM-informatie voor allerlei analyse-doeleinden. De opbouw in Revit werd verder verfijnd om te modelleren conform de bestek- en meetstaat-afspraken en EPB-berekeningen. Ondertussen werd al het nodige voorbereid om alle te meten objecten en materialen van de bestek-codering in de BIM-template te voorzien om zo volautomatisch uitstekende meetstaat-tabellen met codering van de lastenboeken automatisch mee op te bouwen én automatisch te laten bijwerken bij aanpassingen.  De C3A-Extensies vormen de meest toegepaste BIM-werkmethodiek in Vlaanderen en evolueren met sprongen vooruit.

De C3A-Extensies vormen een werkmethodiek gebaseerd op templates en bibliotheken voor het BIM-modelleren in Revit en de analyse-faciliteiten in Word en Excel. Deze plugins volgen de nieuwste versies van Autodesk Revit en Microsoft Office op de voet, en worden bij iedere nieuwe release verder geoptimaliseerd.

Bron: C3A
Deel dit artikel:

Onze partners