BINST ARCHITECTS haalt met gemengd woonproject in Miami eerste opdracht binnen in de VS

Het Antwerpse ontwerpbureau BINST ARCHITECTS kondigt een eerste project buiten Europa aan: een mixed use nieuwbouw met 145 appartementen, retail-sokkel en parking in Wynwood, een van de levendigste wijken van Miami, Florida. In het financiële district Brickell krijgt BINST ARCHITECTS bovendien een eigen kantooradres.

Door jarenlang contacten en dankbare opportuniteiten op te zoeken aan de overzijde van de Atlantische Oceaan, vergroot dit bijzondere pilootproject in Miami de internationale architectuurambities van het ontwerpbureau. De bruisende artistieke omgeving van het Wynwood district in Miami, met zijn graffiti (Wynwood Walls), design en boetieks, is in volle ontwikkeling en vormt de context van deze intrigerende nieuwbouwopdracht.

Het ontwerpproces is na de zomer opgestart, zal in 2024 vergund worden en naar realisatie gaan in ondersteuning van de lokale uitvoeringspartner van BINST. In het eerste kwartaal van 2024 zal het ontwerp worden gepresenteerd. Vanuit de snelst groeiende stad van Noord-Amerika zal BINST ARCHITECTS zijn expertise in de VS verder implementeren.

Bron: BINST ARCHITECTS
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners