BINST ARCHITECTS viert 50-jarig jubileum met uniek naslagwerk UNTITLED

Met een conceptueel en analytisch boek van maar liefst 1.376 pagina’s geeft het Antwerpse ontwerpbureau BINST ARCHITECTS een diepgaand inzicht in haar multidisciplinaire oeuvre. Het document is ontstaan vanuit een dubbele missie en boodschap. Enerzijds richt het bureau zich op het hernieuwd overzien en sterker definiëren van het eigen werk als een actuele blauwdruk. Anderzijds benadrukt het de groeiende noodzaak om het complexe bouwmedium te belichten vanuit een reeks thematische hoofdstukken. Aansluitend bij deze tweede missie staat de komende acht maanden ook een boeiende podcastreeks op de planning in samenwerking met Architectura, waarin maandelijks een hoofdstuk wordt verkend met 2 relevante gasten.

De titel van het boek, 'UNTITLED', verwijst naar een werkmethodologie en een attitude van voortdurende evolutie en verandering. Het biedt ook een actuele kijk op het bureau BINST ARCHITECTS. 'UNTITLED' is een vaak gebruikt begrip in de kunstwereld, waarbij de kijker wordt uitgenodigd om een werk zonder titel te interpreteren. “Wij zagen het als een sleutelwoord dat samenvalt met de structuur van ons boek”, aldus architect en zaakvoerder Luc Binst.

UNTITLED belicht in acht complementaire hoofdstukken de thematische weergave van een markant oeuvre à la carte, waarin de vijf disciplines stedenbouw, architectuur, interieur, productontwikkeling en kunstintegratie verstrengeld worden tot één conceptueel, analytisch en grafisch naslagwerk. Het boek opent de deuren naar ontwerpmatige verwantschappen, duidelijk zichtbare krachtlijnen en de unieke eigenheid van een uiterst gedreven adres in transitie, dat zich stapsgewijs herprogrammeert.

 

Iconisch object

Met zijn 1.376 pagina's is het syntheseboek een gedurfde selectie uit meer dan duizend projecten van BINST ARCHITECTS. Het fungeert als een handboek voor de toekomst en een springplank naar een complex en intrigerend medium in intercontinentale (r)evolutie. Een tastbare representatie van de creatieve geest en brede expertise van het architectenbureau, gericht op voortdurende innovatie op architecturaal, bouwkundig en organisatorisch vlak.

Als iconisch object met strakke vormgeving illustreert het boek de geschiedenis van het bureau en dient het als een retrospectieve reflectie en 'volgende stap' in een tijdlijn van 50 jaar bijzondere historiek. “Kortom, het is een atypisch architectuurboek, als dé hoeksteen van BINST ARCHITECTS", besluit Luc Binst.

 

UNTITLED is uitgegeven door Lannoo, en is sinds deze week verkrijgbaar bij de geselecteerde boekhandels voor € 89,99.

Bron: BINST ARCHITECTS
Deel dit artikel:
Onze partners