BLAF architecten enige Belgische vertegenwoordiging in Italiaans boek "Worldwide Architecture"

De Italiaanse uitgeverij UTET stelde onlangs in Venetië “Worldwide Architecture” voor. In dit boek worden projecten van jonge architectenbureaus uit de hele wereld gebundeld door een team van internationale architectuurcritici. Voor België werd BLAF architecten geselecteerd.
De Italiaanse uitgeverij UTET stelde onlangs in Venetië “Worldwide Architecture” voor. In dit boek worden projecten van jonge architectenbureaus uit de hele wereld gebundeld door een team van internationale architectuurcritici. Voor België werd BLAF architecten geselecteerd met het project "passiefhuis met een huid van textiel".


Passiefhuis met een huid van texstiel van BLAF architecten


De bedoeling van de uitgever en de organisatie was om die avond, in de marge van de “echte” Biennale, jonge architecten uit de hele wereld onder de aandacht te brengen. Op de avond van de boekvoorstelling hebben alle aanwezige architecten, waaronder BLAF, hun werk voorgesteld.  
 
'Luigi Prestinenza Puglisi' heeft aan architectuurcritici wereldwijd gevraagd om de architectuurproductie van een bepaald land te screenen en een inzending te selecteren. Voor België werd BLAF gecontacteerd door Bernardina Borra, een Italiaanse architecte met Belgische roots die werkt in Nederland.  De gesprekken die BLAF met Bernardina had naar aanleiding van deze publicatie gingen voornamelijk over : België ! de ruimtelijke en stedenbouwkundige (en politieke) structuur van ons land, over optimisme en geloof in architectuur, over lokaal en globaal bewustzijn, en over opdrachtgeverschap. Dit zijn ook de thema’s die BLAF in hun presentatie hebben aangehaald.
 

Over de uitgever :

Luigi Prestinenza Puglisi is architectuurcriticus en professor geschiedenis van de hedendaagse architectuur aan de universiteit van Rome. Hij schrijft voor Domus, The Plan, Abitare en Architectural Design, en is Italiaans correspondent voor A10, Monument en The Architect’s Newspaper.
 
Het boek is te koop op de website van UTET.


Deel dit artikel:
Onze partners