BMW Waver: Een werf met de voet op het gaspedaal

Binnenstappen bij Ginion BMW/Mini Waver is als instappen in één van hun wagens die er te koop staan. Je wordt er omringd door kwaliteit, het werk van de aannemer Di Filippo is tot in de puntjes verzorgd, het gebruik daarbij van de Knauf producten essentieel. Waar het automerk via zijn concessiehouder naar streeft is duidelijk: hun bestaande en potentiële klanten een beleving geven die in lijn ligt met hun wagens. Waals-Brabant is zowel voor BMW als voor Mini een uitstekende markt. Er mag dan ook niets aan het toeval overgelaten worden.

Duizelingwekkende cijfers. Ginion Waver, niet minder dan 4.000 m² afgewerkte oppervlakte (Architect : ARCHITECTURAL MANAGEMENT CONCEPT). De teams bij Di Filippo hebben maar liefst 10.315 m² gipsplaten geplaatst. De keuze is dan snel gemaakt: onze partner wordt Knauf. Om de deadlines te respecteren zijn de kwaliteit van het product en het bouwgemak van primair belang. 85.854 schroeven later en de lege ruimte is een echte concessie pur-sang geworden.

 

Perfecte afwerking

De Knauf gipsplaten vormden de ideale ondergrond voor de 2.245 liter verf die nodig waren voor de afwerking van dit gebouw die ondertussen niet meer weg te denken is uit het beeld van Waals-Brabant.

 De ruimte straalt met zijn strakke lijnen en heldere grote ramen, glazen deuren en lange vlakke muren puurheid uit. Er bestaat dan ook geen twijfel over dat het beroemde Duitse automerk dé locatie gevonden heeft om zijn kwaliteit te evenaren.

“We laten geen compromissen toe op het vlak van de kwaliteit van onze werf. We selecteren onze medewerkers heel zorgvuldig. Het is normaal voor ons om dan dezelfde hoge eisen te stellen aan de producten die we gebruiken. We hadden lichte en onzichtbare bouwmaterialen nodig om dit verfijnde resultaat te kunnen behalen. Eisen die door de samenwerking met Knauf volledig ingewilligd werden.” - Aannemer Di Filippo

 

Efficiënte samenwerking

De samenwerking tussen de technische diensten van Knauf en die van Di Filippo hebben heel wat implementaties vereenvoudigd, wat op hun beurt een tijds- én materiaalbesparing opleverde. Antoni Di Filippo vertelt enthousiast: “We hebben de expertise om ons werk naar hoge kwaliteit uit te voeren. Wanneer we dan ook nog eens kunnen rekenen op uitmuntende producten, kunnen we alleen maar tevreden zijn met het resultaat.”

“De hoekprofielen uit het Ready Mix gamma zorgden ervoor dat we perfecte hoeken konden realiseren daar waar de gipsplaten samen komen. De platen met afgeschuinde kanten lieten ons toe plafonds te verwezenlijken zonder zichtbare voegbanden. Nóg een voorbeeld? Met de 60/27 profielen konden we een voorzetwand van maar liefst 6 meter hoog plaatsen. Het resultaat spreekt voor zich.”

Zowel Di Filippo als BMW zijn het eens dat het gebruik van de Knauf producten hun op zeker 3 vlakken tevreden heeft gesteld. Op vlak van de snelheid, de esthetiek en ten laatste, maar niet in het minst op vlak van de rendabiliteit.

 

Bron: Knauf
Deel dit artikel:

Met medewerking van

Onze partners