BOEK. Departement Zorg en Team Vlaams Bouwmeester presenteren publicatie ‘Pilootprojecten Onzichtbare Zorg’

Op woensdag 19 juni 2024 organiseerden het Departement Zorg van de Vlaamse overheid en het Team Vlaams Bouwmeester een studiedag waar de resultaten en de conclusies van 12 jaar Pilootprojecten Zorg werden toegelicht. Naar aanleiding van deze studiedag verscheen een publicatie. Je kan de brochure hier downloaden.

In juli 2012 lanceerden toenmalig Vlaams minister van Welzijn, Jo Vandeurzen, en Vlaams Bouwmeester Peter Swinnen de oproep voor Pilootprojecten ‘Onzichtbare Zorg’, met als doel vijf innoverende projecten op vlak van zorg, ruimtelijke en architectonische vertaling te realiseren. Intussen zijn drie van de vijf projecten gebouwd, zijn alle projecten geëvalueerd en beleidsaanbevelingen geformuleerd. In de publicatie worden de drie gerealiseerde projecten toegelicht in woord en beeld. Zowel de ontwerpers als de opdrachtgevers komen aan het woord.

Voor de twee nog niet gerealiseerde projecten worden de ambities omschreven en maakt redacteur Joeri De Bruyn een stand van zaken op. Daarnaast bevat de publicatie een interview met Karine Moykens, Secretaris-generaal van het Departement Zorg. Tot slot worden aan de hand van een evaluatie van de vooraf geformuleerde ambities enkele lessen getrokken uit het gelopen traject.

Bron: Team Vlaams Bouwmeester
Deel dit artikel:
Onze partners