Aangepaste procedure voor Open Oproep Team Vlaams Bouwmeester

Het Team Vlaams Bouwmeester heeft de procedure voor de Open Oproep aangepast. De vernieuwde procedure wordt toegelicht op twee infomomenten voor opdrachtgevers en twee voor ontwerpers. Schrijf je in en maak kennis met de Open Oproep, of kom alles te weten over de jongste aanpassingen aan de procedure.

De Open Oproep is sinds 2000 een vaste waarde binnen de werking van het Team Vlaams Bouwmeester. De resultaten kleuren ondertussen het Vlaamse architectuurlandschap. Door de jaren heen is deze tool, soms ongemerkt, mee geëvolueerd met maatschappelijke trends. Verscheidene factoren – gewijzigde juridische kaders, de economische context, de vraag naar meer burgerparticipatie, nieuwe inzichten omtrent circulair bouwen enzovoort – deden de nood ontstaan om de procedure opnieuw scherp te stellen.

De uitgangspunten en doelstellingen van de Open Oproep blijven echter ongewijzigd. Met de Open Oproep wil Team Vlaams Bouwmeester we nog steeds alle kansen scheppen voor kwalitatieve ontwerpen voor concrete publieke opdrachten, én tegelijk een levendige architectuurcultuur in Vlaanderen helpen ontwikkelen. De nieuwe procedure moet dit nog beter ondersteunen door onder meer een lage drempel voor de kandidatuurstelling, focus op ontwerpcapaciteiten bij de selectie, een goed bedacht proces en bondige offertes.

De publicatie van de Open Oproep zal voortaan plaatsvinden in maart en in oktober (i.p.v. juni en januari). De eerstvolgende, 48ste editie komt er dus aan in oktober 2024.

 

Benieuwd naar de nieuwe procedure van de Open Oproep? Schrijf je dan nu in voor een van de contactmomenten in het Atelier Bouwmeester via deze link.

Bron: Team Vlaams Bouwmeester
Deel dit artikel:
Onze partners