Boetiekhotel Condominio Monti herdefinieert gastvrijheid

Het Condomino Monti opent zijn deuren in Rome, op een paar stappen van het Colosseum en het Forum Romanum. Het hotel behoudt de gezellige sfeer van de wijk Monti. Dat is een historische wijk bekend om zijn pittoreske steegjes met kleine ambachtelijke winkeltjes en galeries. Het bruisende nachtleven is er te danken aan de trendy wijnkelders en bars.

Het geesteskind van de jonge ondernemers Kaja Osinski en Filippo Ribacchi, die aan het roer staan van Living Roma, beslaat een oppervlakte van 900 vierkante meter en is ontwikkeld in twee aangrenzende gebouwen. De naam belicht dan ook het intieme collectieve project, waar veel aandacht wordt besteed aan gedeelde ruimtes.

Structuur herschrijft concept van gastvrijheid

Ver van de aseptische normen van grote hotelketens, herschrijft de nieuwe structuur het concept van gastvrijheid. De 33 kamers zijn ontworpen voor selectieve reizigers en designliefhebbers. Een conciërgedienst, aangepast aan de behoeften van de gasten, biedt suggesties om de stad op eigentijdse en onconventionele wijze te beleven. In elke kamer staan geïllustreerde routes ter beschikking van de gasten.

Referentie naar 'anders-zijn'

Het architecturale en interieurontwerp, dat de structuur van het traditionele Romeinse huis behoudt, draagt de handtekening van STUDIOTAMAT. De tinten, afwerkingen, stoffen, patronen en objecten zijn geselecteerd door Sabina Guidotti, oprichtster van Bludiprussia.

Evenwichtige verlichting en op maat gemaakte meubels, vermengd met een palet van felle kleuren, verfijnd behang en decoratieve patronen refereren aan het exotische. Het interieur is bedoeld als een reis om 'anders-zijn' te ontdekken.

Oase van rust

Het gebouw gelegen op nummer 109 van de Via dei Serpenti herbergt de receptie en kamers van verschillende oppervlaktes. Het panoramisch terras wordt gekenmerkt door een doorlopend mozaïek van zachte kleuren, die ook de lange perimeter zitting bedekt, bekroond door een groene pergola. Die pergola is een oase van rust waar hotelgasten kunnen genieten van een ontbijt of een aperitief bij zonsondergang. Er heerst ook een adembenemend uitzicht op het Colosseum en de apsis van de kerk van Sant'Agata dei Goti.

Binnenin nummer 111 is er een reeks onafhankelijke studio's, elk uitgerust met keuken en woonkamer. Ze worden gekenmerkt door plafonds met gekleurde houten balken, in harmonie met de stoffen en meubels. Op de bovenste verdieping bevindt zich de triomfantelijke suite van 45 m² met eigen terras, Romeinse peperino vloer, houten pergola en verfijnd meubilair.

Om het aanbod van Condominio Monti te verrijken en om de relatie met de buurt en het bruisende nachtleven te versterken, bevinden zich op de begane grond de bar-bistro Magasin en het restaurant Osteria Oliva. Dat wordt geleid door de met Michelin-sterren bekroonde chef Fabio Baldassare.

Uniek en toch verenigd

Het hele project is zorgvuldig op maat gemaakt in alle aspecten. Zo zijn er drie boogspiegels bij de ingang die doen denken aan de arcades van het Colosseum. De oneerbiedige neons zijn geïnspireerd door de symbologie van de wijk Monti. Verder zijn de cosmetische producten van MALIN+GOETZ, Elena Campa-prints en Marshall muziekversterkingssystemen er terug te vinden.

Het interieurontwerp, in combinatie met de expertise van de eigenaars op het gebied van hotellerie, biedt een unieke ervaring. Er zijn vele originele details en voorwerpen om te ontdekken, met gastvrije gemeenschappelijke ruimtes en kamers met een eigen persoonlijkheid. Ze zijn namelijk uniek en toch verenigd, alsof ze allen tot één groot huis behoren.

Deel dit artikel:

Onze partners