Bouwbedrijf Mathieu Gijbels lanceert gratis tool ‘Bouwwijzer’ voor ondernemers

Mathieu Gijbels uit Oudsbergen lanceert de gratis tool 'Bouwwijzer'. Met deze tool wil het bouwbedrijf de ondernemer helpen om zich een weg te banen door de complexiteit van de bouw in al haar facetten: van initiële planning tot uitvoering.

Bouwwijzer bestaat uit twee onderdelen. Enerzijds is er een blog met interview en informatieve teksten, anderzijds een werkboek met hands-on oefeningen en tips. Telkens vertrekkend vanuit de uitdagingen die de ondernemer tegenkomt wanneer die bouwplannen heeft. Op die manier probeert Mathieu Gijbels ondernemers te helpen in hun zoektocht naar de juiste keuzes voor hun bouwproject.

Efficiënter bouwen met gemoedsrust

Vandaag de dag leven we meer dan ooit in een turbulente wereld. Alles verandert razendsnel, en ook in de bouwsector is dat niet anders. Het veranderende klimaat, de nieuwe regelgevingen en de huidige economische omstandigheden zorgen ervoor dat de bouwsector zich voortdurend moet aanpassen, bijsturen en vernieuwen. Daarnaast heeft dit invloed op ondernemers met bouwplannen. Zij komen in een doolhof van (mis)informatie terecht en zien soms door de bomen het bos niet meer.

"Eén van de cruciale elementen om succesvol en efficiënt te bouwen is om rustig te blijven en vooral geen paniekvoetbal te spelen. Met andere woorden: even stilstaan, je laten inspireren,  je laten begeleiden, je omringen met de juiste mensen en kennis om daarna de juiste keuzes te maken en goed en snel te scoren.", vertelt David Leroy, commercieel directeur bij Mathieu Gijbels.

Bron van kennis voor ondernemers met bouwplannen

Met 55 jaar ervaring in de bouw heeft Mathieu Gijbels de kennis in huis om ondernemers op weg te helpen met hun bouwplannen. Hiervoor ontwikkelde het bouwbedrijf de tool 'Bouwwijzer', bestaande uit een blog en een werkboek. De thema's variëren van duurzaam bouwen en klantenbeleving tot bouwcomplexiteit en het effectief beheren van budget en timing.

"We merken dat er rond deze thema's nog veel vragen zijn bij ondernemers. Met Bouwwijzer proberen we hen de weg te wijzen in al hun vraagstukken hieromtrent.” gaat David verder. 

Op de blog voorzien zowel de medewerkers van het bedrijf als externe experts content. Ook tips en informatieve stukken krijgen een plekje op het platform. Daarnaast werd er een werkboek onder dezelfde noemer ‘Bouwwijzer’ gemaakt. Deze bevat hands-on oefeningen zoals checklists en een quiz, bedoeld om ondernemers specifieke vragen te stellen die hen leiden naar cruciale inzichten die hen helpen in het selecteren van de juiste bouwpartner. De blog is gratis te lezen en het werkboek is zowel digitaal als fysiek gratis aan te vragen. Bouwwijzer staat sinds april 2024 live.

Deel dit artikel:
Onze partners