Build-IT, het enige informatica- en IT- gebeuren voor de bouw

Elk jaar is er tijdens de eerste twee dagen van BATIBOUW Build-IT, hét  enige platform voor informatica- en ICT-diensten die zich op de bouwsector richten. Het is een echte beurs-in-een-beurs, die een specifieke maar tegelijkertijd ook steeds uitgebreidere doelgroep aanspreekt.

In de bouwsector neemt het strategische belang van computertechnologie immers razendsnel toe. De sector is volop in beweging: bouwen moet steeds slimmer, duurzamer en efficiënter. Ook de regelgevingen en de marktomstandigheden zijn aan voortdurende wijzigingen onderhevig. Nieuwe technologieën, die op Build-IT te ontdekken zijn, helpen hierop inspelen.

 

Nieuwigheden

Zo zal exposant Design Express er het gloednieuwe Vectorworks 2015 voorstellen, een designprogramma dat wordt gebruikt voor het tekenen, ontwerpen, presenteren en modelleren in 2D en 3D.

Exposant Kresoft Systems ontwikkelt al sinds 1984 software en hardware, met een sterke focus op de bouwindustrie. Dankzij onder meer een koppeling met externe Track & Trace-systemen vereenvoudigt hun planningsmodule de registratie van prestaties op de werf en de daarbij horende kosten.

Viloc toont dan weer hoe het bedrijf er in slaagt het materiaalbeheer in de bouw te vereenvoudigen. Dankzij kleine zendertjes die aan het materiaal worden bevestigd kunnen klanten in een webomgeving zien waar het gereedschap  verspreid is, of het wordt gebruikt, maar ook of alle teams het juiste gereedschap bij zich hebben.

 

Mobiel werken

Er bestaat dus geen twijfel meer over het feit dat mobiel werken bij vele bouwbedrijven hoog op de agenda staat. Nieuwe technieken zorgen ervoor dat informatie sneller en eenvoudiger kan worden gedeeld, hetgeen heel wat tijdswinst oplevert. Maar ook op het domein van de boekhouding, datamanagement en de administratie heeft men door het gebruik van moderne technologieën al snel een stapje voor.

Op Build-IT, tijdens de twee professionele dagen van BATIBOUW, krijgt wie actief is in de bouwsector een uitgelezen kans om kennis te maken met de nieuwste ontwikkelingen en toepassingen. Stilstaan op het gebied van IT betekent immers al snel achteruitgaan.

Op 26 en 27 februari 2015 kan de professionele bezoeker die een BATIBOUW-ticket heeft Build-IT gratis bezoeken in de centrale ontvangsthal (rechtstreekse toegang vanuit parking C).

Deel dit artikel:

Onze partners