Campus Ieperstraat (kOsh) krijgt dakplein

Campus Ieperstraat van Katholiek Onderwijs Stad Herentals (kOsh) is een van de 182 projecten van Scholen van Morgen. Hier is een nieuwe eerstegraadsschool met een oppervlakte van 9.924 m² gebouwd en bezorgt zo'n 1.000 leerlingen een onderkomen. De campus bestaat uit vier vleugels met twee bouwlagen rond een centrale speelplaats, als een soort van dorpsplein. Het gebouw is ontworpen door CONIX RDBM Architects en uitgevoerd door THV MBG-Atro. Zoontjens stond in voor het dakplein.

De bruggen tussen de twee bouwvolumes creëren enerzijds overdekte speelplaatsen en anderzijds extra speelruimte. Onder de trappen vind je een geborgen zitkuil en op het dak een extra speelplaats voorzien van pingpongtafels. Zoontjens kreeg de opdracht voor de aanleg van het verhoogde plein. Hierop plaatste het bedrijf het Drenoliet®-systeem op DNS®.

 

Visie

Het project Scholen van Morgen is een publiek-private samenwerking tussen de Vlaamse overheid enerzijds en AG Real Estate en BNP Paribas Fortis anderzijds. Het programma omvat het ontwerp, de bouw, de financiering en het 30-jarig onderhoud van 182 scholenbouwprojecten. Elke School van Morgen is een uniek project, gebaseerd op de lokale noden en visie, en beantwoordt aan alle moderne eisen qua duurzaamheid, comfort en flexibiliteit.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage