Carlos Moreno (15 minute city) en ander hoog bezoek op event Nelissen

Donderdag 17 november nodigt Nelissen Steenfabrieken opnieuw architecten uit in zijn showroom voor een sterk inhoudelijk event met gastronomische afsluiter. Keynote speaker is Carlos Moreno, bekend van zijn concept van de 15 minute city. Nadien volgt een panelgesprek met Hilde Francq (Francq Colors), Jo Berben (a2o architecten), Elizabeth Iglesias (ILB Architecten) en Roel Vandebeek (Depot Roel Vandebeek).

Bij Nelissen gaan ze er prat op dat ze weten hoe ze architecten inhoudelijk én gastronomisch in de watten moeten leggen. Met zijn nieuwe showroom beschikt Nelissen over de ideale locatie voor een dergelijk event. 17 november is het weer zo ver voor het inspiratie-event Architectuur van de toekomst.

 

Keynote speaker Carlos Moreno

Voor dit event wist Nelissen niemand minder dan Carlos Moreno te strikken die zijn visie rond smart cities uit de doeken zal doen. Carlos Moreno werd bekend als de urbanist die het idee van de 15 minute city lanceerde, het concept waarbij alle stadsbewoners na een wandeling of fietstocht toegang moeten hebben tot alle essentiële functies van een stad. Voor burgemeester Anne Hidalgo vormde dat het uitgangspunt voor de herinrichting van Parijs.

Na de uiteenzetting van Carlos Moreno zal Rik Neven (Palindroom / Architectura) een panelgesprek modereren rond kleuren en design met 4 sprekers: Jo Berben (a2o), kleurconsulente Hilde Francq, Elizabeth Iglesias (ILB architecten) en ontwerper Roel Vandebeek, onder meer bekend van de bekroonde gevelsteen Dubio.

Daarna kunnen de aanwezige architecten hun architectuurkennis op de proef stellen tijdens een online quiz waarin kleur in de architectuur een hoofdrol zal spelen. En naar goede gewoonte eindigt de avond met een gastronomisch netwerkmoment.

Het event is gratis voor architecten op voorwaarde dat ze zich inschrijven via de website www.nelissenbrixperience.be

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage