Carpentier pakt uit met opwaarts en zijdelings vouwende houten shutters op Architect@Work

Specialist in duurzaam en stabiel hout Carpentier presenteert op Architect @ Work een nieuwe, ingenieuze oplossing voor buitenzonwering: opwaarts vouwende en zijdelings vouwende houten shutters. De mogelijkheid om voor grotere lengtes (tot 3 meter) en grotere diktes (tot 40 mm) te kiezen, komt ten goede van de flexibiliteit.

Oplossingen voor buitenzonwering zijn ondenkbaar in de woning anno 2019: ze houden ’s zomers de overtollige warmte buiten, en creëren intimiteit in de woning of het houten bijgebouw. Carpentier is al langer gespecialiseerd in oplossingen voor zonweringen, maar komt nu met een aanvulling op het rijkgevulde gamma.

Deze unieke houten shutters zijn zowel voor nieuwbouw- als renovatieprojecten geschikt. Deze opwaarts vouwende en zijdelings vouwende shutters zijn een aanvulling op verschuifbare shutters met beweegbare lamellen.

 

Haast onzichtbaar

De opwaarts vouwende shutters kunnen keurig in het gevelvlak vallen. Op die manier zijn ze, eenmaal gesloten, haast onzichtbaar. Zo vormen de shutters samen met de rest van de gevelbekleding één mooi geheel. Eenmaal geopend vormen de shutters een luifel. De nieuwe zonneluiken kunnen ook voor ramen en garages gebruikt worden.

 

HOTwood

Het hout dat Carpentier voor deze nieuwe buitenzonweringen gebruikt, biedt ook heel wat voordelen inzake ecologie: de shutters zijn gemaakt van HOTwood essen (duurzaamheidsklasse 1) en HOTwood naaldhout (duurzaamheidsklasse ½).

HOTwood staat voor ‘Heated Outdoor Timber’ en is een Europese houtsoort die verwarmd werd tot 215 °C. Dit gebeurt met stoom om scheuren en barsten in het hout tegen te gaan. Dat resulteert in een duurzaamheidsklasse I, en zorgt ervoor dat de shutters beter bestand zijn tegen vocht en houtrot.

De opwaarts vouwende en zijdelings vouwende shutters zijn op maat van elk type raam verkrijgbaar in kant-en-klare kits.

Carpentier is op Architect @ Work terug te vinden in hal 4, stand 293.

Deel dit artikel:
Contacteer Carpentier Hardwood Solutions
Onze partners