Cenergie verwelkomt nieuwe algemeen directeur Jan Lecompte

Jan Lecompte neemt na een inloopperiode in augustus de dagelijkse leiding van Cenergie over van Patrick Coene, die gedurende enkele maanden het interim management waarnam.

Veelzijdige kwaliteiten

Jan Lecompte is handelsingenieur in de beleidsinformatica. Hij behaalde nadien een Master of Business Administration in International Management aan de Vlerick Management School. Hij startte zijn loopbaan als softwaredevelopment coördinator bij Teledata Systems. Hierna heeft hij ruime managementervaring opgebouwd in de vastgoedsector. Hij bekleedde bij DBAssociates/AOS Studley diverse leidinggevende functies als project manager, finance director, director operations en general manager voor Nederland, en tenslotte als Managing Director Benelux en lid van de comex van AOS Group. Jan Lecompte is tevens één van de oprichters van Prepared Mind, een bedrijf dat advies verleent op vlak van innovatie op de werkplaats. Hij is als vastgoedprofessional ook lid van RICS. Zijn expertise bevindt zich vooral op het vlak van vastgoedstrategie, werkplekinnovatie, facility management, organisatie advies en complexe verandertrajecten.

Toekomstbestendig

Luc Sterckx, voorzitter van de raad van bestuur, is tevreden met de benoeming: “De aanstelling van Jan Lecompte kadert in de ambities van Cenergie voor de toekomst. Cenergie wil een toonaangevende adviesorganisatie blijven op het vlak van technologische innovatie en streeft ook naar de uitbouw van nieuwe activiteiten met een duurzaam karakter. De nieuwe algemeen directeur zal, in nauwe samenwerking met de raad van bestuur, de ambitie en de missie van Cenergie verder vormgeven. Zijn ervaring en achtergrond sluiten zeer goed aan bij de richting die bij Cenergie is ingezet."

Over Cenergie

Cenergie ontstond in 1997 vanuit de spin-off STEM (Studiecentrum Technologie, Energie, Milieu) van de Universiteit Antwerpen. De eerste jaren concentreerde Cenergie zich op energiezorgactiviteiten zoals audits, energieboekhouding en adviezen voor een verhoging van de energie-efficiëntie van bestaande gebouwen. Sinds 2000 specialiseert het bedrijf zich bijkomend in het energetisch ontwerpen en simuleren van duurzame gebouwen. Cenergie geeft advies duurzaam patrimoniumbeheer, dat zich focust op het stapsgewijs behalen van langetermijn doelstellingen, zoals ze ook opgenomen zijn in de Europese 20-20-20 richtlijn. Ondertussen is het bedrijf uitgegroeid tot één van de belangrijkste advies- en ingenieursbureaus in België, in het segment van duurzaam bouwen en energie-efficiëntie. Cenergie is in heel België actief vanuit de vestigingen in Antwerpen (Berchem) en Brussel.

Deel dit artikel:
Onze partners