Chinese architecten ontwikkelen een huis(je) op wielen

China kent geen privébezit. Daarom vonden architect James Shen en Zang Feng er niets beters op dan een fiets om te bouwen tot huis. En zo geschiedde, het huis van de toekomst is een plastic accordion.

Het driewielerhuis maakt een eengezinswoning haalbaar en duurzaam, zo poneren de Chinese architecten. Elementen van de stad worden geïntegreerd in de levensstijl van de moderne bohemiaan. De straatverlichting zorgt 's nachts voor zicht in de plastic woning, overdag is de zon heer en meester. Climate control is niet beschikbaar.

De plastieken huls, gemaakt uit polypropylene, kan opgevouwd worden zonder zijn kracht te verliezen. Hierdoor kan het huis opengetrokken worden om meer plaats te creëeren. Verschillende fietshuizen kunnen aan elkaar gemaakt worden om een ruime villa neer te zetten.


Huis, tuin en keuken

Het fietshuis bevat alles wat een stadsbewoner nodig heeft: een wastafel, kachel, bad, watertank en een multifunctioneel meubel dat verandert in een bed, tafel of aanrecht. De jonge architecten prijzen het zwerversleven aan. Microfielen kunnen immers best gebruik maken van de publieke voorzieningen. Toiletten, parken en parkeerplaatsen vervangen de private eigendommen van de doorsnee Vlaming. Ook files zijn geen probleem meer: woon-werk verkeer is nu immers 100% wonen.

Bron: Architizer

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage