Circulaire gevelbekleding dankzij QuickClip®- profielen en demontagesleutels

Circulair bouwen zit in de lift. Een doordacht gebruik van materialen is belangrijk om onze voetafdruk te verminderen. Daarom mikt de circulaire bouweconomie op het zo veel mogelijk recupereren van producten en materialen en het minimaliseren van restafval. Voor Carpentier is circulair bouwen minstens even belangrijk als duurzaam bouwen. Daarom streeft de houtspecialist bij de ontwikkeling van zijn producten naar oplossingen die hand in hand gaan met circulair bouwen. Zo kan een kant-en-klare gevelbekleding in thermisch essen eenvoudig gedemonteerd en elders heropgebouwd worden, met behup van de QuickClip®-producten en demontagesleutels.

Er zijn verschillende redenen waarom je ervoor zou kunnen kiezen om een gevelbekleding te demonteren. Wanneer er een plank beschadigd is, volstaat het om enkel die ene plank eruit te halen en niet de hele gevelbekleding te moeten vervangen. Doet er zich een probleem voor achter de gevelbekleding, bijvoorbeeld met leidingen? Een demonteerbare gevelbekleding maakt het mogelijk om het probleem op te lossen en daarna de planken eenvoudigweg opnieuw te monteren. En tot slot snakken heel wat huiseigenaren na verloop van tijd naar een heropfrissing van de gevel. Een andere kleur kiezen of een stuk bijbouwen? Een demonteerbare gevelbekleding laat een maximale flexibiliteit toe.

 

Kant-en-klare profielen

Carpentier kiest bewust voor hoogwaardige materialen en ontwikkelt de componenten zodanig dat ze hergebruikt kunnen worden, of zonder veel inspanning een andere toepassing kunnen krijgen. Daarom levert Carpentier de gevelbekleding in thermisch essen in diverse kant-en-klare profielen.

Bij het bekleden van een gevel in thermisch essen biedt de toepassing van het slimme Grad-systeem een absolute meerwaarde. Dit onzichtbare bevestigingssysteem gaat samen met de QuickClip®- profielen van Carpentier en zorgt ervoor dat de vakman meteen aan de slag kan. De clips worden vooraf op de juiste afstand op de onderconstructie gemonteerd. De plaatsers hoeft de houten planken dus enkel nog vast te klikken op de aluminium onderconstructie. Dit levert een aanzienlijke tijdwinst en kostenbesparing op. En bovenal: dankzij dit systeem kan een gevelbekleding eenvoudig verwijderd worden en is en deze daarna 100 procent herbruikbaar.

 

QuickClip® en demontagesleutels

QuickClip® staat voor prachtige houten profielen in combinatie met een eenvoudig en onzichtbaar bevestigingssysteem, waarbij clips op een aluminium onderconstructie worden gemonteerd en er geen zichtbare schroeven of spijkers zijn. De clips zijn vooraf op de onderconstructie gemonteerd, en dit op de juiste afstand. Als vakman kunt u dus onmiddellijk aan de slag en hoeft u de voorgegroefde houten planken alleen nog vast te klikken op de aluminium onderconstructie. Het plaatsingsgemak en de onzichtbare montage van de profielen zorgen voor een snel en naadloos resultaat.

Dankzij de QuickClip®-profielen is het mogelijk om de houten profielen eenvoudig los te klikken en zonder schade te verwijderen. Zo wordt het mogelijk om de houten gevelbekleding volledig te demonteren en elders terug op te bouwen. Dat gebeurt met hulp van de set demontagesleutels van Carpentier. Handige demontagesleutels laten de vakman toe om snel en efficiënt aan de slag te kunnen. De demontagesleutels zijn een handige tool om de QuickClip®-terrasplanken of gevelbekleding eenvoudig los te klikken en zonder schade te verwijderen. Deze kunnen dan, in het licht van de circulaire gedachte, elders hergebruikt worden. Of de gebouweigenaar kan zo zijn gevel na enkele jaren een grondige make-over geven, in plaats van meteen tot een vervanging over te gaan.

Deel dit artikel:
Onze partners