Coeck breidt assortiment keramische buitentegels uit

Coeck lanceert een nieuw assortiment keramische buitentegels 100x100x2cm en 60x60x3 cm, dikte 3cm voor toepassingen waar een nog hogere sterkte vereist is, of voor eenvoudige plaatsing op tegeldragers of zonder verlijming.

Keramische buitentegels zijn reeds enige tijd aan een enorme opmars bezig, dit is uiteraard te wijten aan hun uitzonderlijke duurzaamheid en slijtvastheid. In het zeer uitgebreid assortiment kan werkelijk alles geproduceerd worden, van imitatie natuursteen, beton tot hout. Ze zijn bovendien zeer eenvoudig in onderhoud, uiterst duurzaam en kras- en vlekbestendig.

De tegels worden hoofdzakelijk geproduceerd in dikte 2cm, geschikt voor privétoepassingen zoals terrassen en tuinpaden.

Om tegemoet te komen aan de vraag voor materialen die bestand zijn tegen hoge belastingen zoals parkings, opritten en openbare verhardingen biedt Coeck ook volkeramische tegels in dikte 3cm aan.

 

Geen hechting

Deze tegels hebben als voordeel dat ze los geplaatst kunnen worden op een bed van zand/cement of split, door hun eigengewicht behoeven ze geen hechting meer aan de ondergrond. 

Een ander voordeel is dat er geen rekening meer hoeft worden gehouden met uitzettingsvoegen omwille van de losse plaatsing. De voegen worden gevuld met een zuiver kwartszand of fijne split of eventueel een polymeerzand. Voegmortels worden afgeraden omdat de tegels geringe bewegingen blijven ondergaan en uitgeharde voegen kunnen loskomen of barsten.

 

Nieuw grootformaat

Samen met deze tegel in dikte 3cm heeft Coeck een nieuw grootformaat 100x100cm in dikte 2cm gelanceerd.  Deze tegels creëren een weids effect door de beperkte voegen en naden. Hun esthetisch strakke belijning bezorgt de buitenruimte een optisch grotere uitstraling. 

Dit unieke formaat biedt niet enkel vele mogelijkheden in het ontwerp van private buitenverhardingen maar biedt ook eindeloze mogelijkheden voor publieke ruimtes, denk bv. maar aan openbare pleinen, winkelstraten of speelterreinen.

Deze tegels kunnen bovendien geplaatst worden op tegeldragers zodat ze ook kunnen toegepast worden voor verhoogde of dakterrassen.

Bron: COECK Betonfabriek

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage