Dakparking voor grootste postsorteercentrum van België

In 2011 schreef bpost een overheidsopdracht uit voor een nieuw postsorteercentrum in Brussel. De Tijdelijke Handelsvereniging Katoen Natie, Ond. Jan de Nul en Envisan haalden de opdracht binnen. Katoen Natie’s Business Unit Supply Chain Engineering heeft de leiding genomen in het ontwerp en uitvoering van het project met ondersteuning van het architectenbureau VK Engineering. Willy Naessens Group heeft de onderdelen ruwbouw en afwerking toegewezen gekregen. Zoontjens voorzag het gebouw van een dakparking.

Met 70.000 m² aan sorteeroppervlakte op een terrein gelijk aan 14 voetbalvelden is het nieuwe postsorteercentrum, Brussel X genoemd, veruit het grootste sorteercentrum in België. Het omvat een totaaloplossing waarbij op één terrein in één gebouwencomplex zowel brieven- als pakketbehandeling van bpost gebundeld worden. In totaal zijn er 89 aanlegdokken voor vracht- en bestelwagens. Het geheel bestaat uit een sorteergebouw, mezzanine, kantoorgebouw en een dakparking.

"In Brussel is er schaarste aan terrein en parkeerplaatsen, de dakparking is een serieuze meerwaarde"

 

Compleet parkeerdak met accessoires

Zoontjens kreeg de mooie opdracht gekregen om deze dakparking aan te leggen. Bijna 25.000 m² hebben we voorzien van ons Pardak® 110 systeem met stootbanden, lantaarnpaalvoeten en snelheidsbegrenzers. Langs de randen van de parking ligt een mooie groenstrook. Om een goede opsluiting van het parkeerdak te creëren, zijn er speciale betonnen banden, als afscheiding tussen het groendak en de dakparking, geplaatst. Veilig naar de werkplek

Riemert Viaene, project manager van Katoen Natie licht de keuze voor de dakparking toe: "Het dak bij bpost is verstevigd zodat de werknemers gemakkelijk op het dak kunnen parkeren en zich veilig tot hun werkplek kunnen begeven, zonder tussen het vrachtverkeer rondom het gebouw door te hoeven. In Brussel is er schaarste aan terrein en parkeerplaatsen, waarbij deze technische oplossing een extra 25.000m² aan parkeerplaatsen genereerde die een serieuze meerwaarde is."

Bron: Zoontjens

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage