Daktuin met terrassen en groen op nieuw stadskantoor Hasselt

In 2018 verhuizen de Hasseltse stads- en OCMW-diensten naar een nieuw gemeenschappelijk stadhuis. Het Consortium Hassalink voert het hele project uit. Hierin zitten onder andere de ontwerpers  Jaspers-Eyers ArchitectsSAQ ArchitectsMASS Architects en Michel Janssen en bouwers Kumpen en Democo. Zoontjens staat in voor de daktuin met terrassen.

Het ontwerp omhelst een combinatie van erfgoed - de oude kazerne - en moderne architectuur - een nieuwbouw met opmerkelijke spiegel. Het nieuwe stadhuis moet vanaf augustus 2018 onderdak bieden aan diverse gemeentelijke diensten, die nu nog op zes verschillende locaties in Hasselt zijn gevestigd.

 

Renovatie en nieuwbouw
Het historische kazernegebouw ondergaat een grondige renovatie waarin ruimte komt voor commerciële (verhuurbare) ruimten, vergaderruimten voor Hasseltse verenigingen en de raad- en collegezaal.

De nieuwbouw die achter de kazerne verrijst, gaat volgens de architecten het monumentale pand aanvullen en zelfs versterken. Publieksruimtes met de baliediensten komen onderin het gebouw; op de bovenverdieping komen de kantoren.

Een transparante tussenverdieping met aansluiting op een daktuin biedt plek aan het personeelsrestaurant.

 

Daktuin met terrassen

Voor de terrassen in deze daktuin is gekozen voor Dreen®Ceramica van Zoontjens. Zoontjns werkte hier met het formaat 90x45 in de kleur Brave Coke, volgens de wens van de architecten.

Gezien de beplanting die hier omheen komt, moeten de dakterrassen behoorlijk opgehoogd worden. Hiervoor is gekozen voor het DNS® systeem, waarmee het terras op de juiste hoogte wordt gelegd.

Het fixplate lock systeem zorgt voor een stabiel oppervlak van de keramische tegels. Vanaf de terrassen hebben de medewerkers straks een geweldig uitzicht over hun stad.

Bron: Zoontjens
Deel dit artikel:
Met medewerking van
Onze partners