De Mosa Quartz: ongeglazuurde wand- en vloertegels uit pure keramiek

Met de nieuwe Quartzcollectie probeert Mosa de charme van pure keramiek nieuw leven in te blazen. De ongeglazuurde tegel speelt met licht en structuur dankzij verschillende kleuren en legpatronen.

Met of zonder reliëf

De Quartztegels zijn beschikbaar met een vlak oppervlak of met reliëf. Op deze manier wil Mosa een oplossing bieden voor elk residentieel gebruik. De vlakke tegels ogen modern en zijn ideaal voor een woonkamer, slaapkamer, of keuken. Voor vochtige plaatsen en buitentoepassingen zijn de robuustere tegels met reliëf dan weer meer geschikt.

 

Stoer versus subtiel

Mosa biedt niet enkel twee verschillende uitvoeringen aan, maar ook verschillende kleuren en afmetingen. Die kleuren, verschillende afmetingen, en de minimale voeg van 2 mm maken het mogelijk om met de perceptie van ruimte en licht spelen aan de hand van creatieve legpatronen. Mosa heeft zelf al enkele nieuwe legpatronen ontwikkeld om potentiële klanten te inspireren. Tel daarbij de neutrale en aardse, warme tinten, en je krijgt meteen een nieuwe kijk op wanden en vloeren.

 

C2C Silver

Naast de Mosakwaliteitsnormen voor de afwerking en de kwaliteit van de tegels houdt het bedrijf bij de productie van de tegels ook rekening met het Cradle-to-Cradleprincipe: de keiharde tegels bestaan voor 20% uit gerecycled materiaal. Die werkwijze leverde deze collectie het C2C Silvercertificaat op.

De Quartzcollectie van Mosa is verkrijgbaar in chalk white, anthracite black, sand beige, agate grey, en morion brown. Ontwerpers kunnen een legpatroon bijeen puzzelen met de volgende afmetingen: 5x60, 10x60, 20x60, 30x60, 60x60 cm 10x90, 20x90, 30x90, 45x90, 60x90, 90x90 cm.

 

Deel dit artikel:
Onze partners