'De ruimte tussen de gebouwen is belangrijker dan de gebouwen zelf'

Architect Alfredo De Gregorio nam tijdens de architectuurdag op de Boekenbeurs 2012 samen met St├ęphane Beel en Luc Binst deel aan een panelgesprek. Aan de hand van een aantal quotes van bekende collega's uit binnen- en buitenland deden de drie architecten hun visie op architectuur uit de doeken. Voor de camera van Architectura.be geeft De Gregorio meer uitleg bij zijn favoriete quote.
Architect Alfredo De Gregorio nam tijdens de architectuurdag op de Boekenbeurs 2012 samen met Stéphane Beel en Luc Binst deel aan een panelgesprek. Aan de hand van een aantal quotes van bekende collega's uit binnen- en buitenland deden de drie architecten hun visie op architectuur uit de doeken. Voor de camera van Architectura.be geeft De Gregorio meer uitleg bij zijn favoriete quote.

Alfredo De Gregorio: 'Mijn favoriete quote is er eentje van mezelf: 'De ruimte tussen de gebouwen is belangrijker dan de gebouwen zelf.' In filosofische zin vind ik dat architectuur niet alleen binnendoor gaat, maar integendeel ook in de overgang tussen privé en publieke ruimte. En die overgang maakt het boeiend, die maakt wat architectuur is. Een gevel wordt een heel andere gevel als je er een boom langs plaatst. De ruimte die daardoor gecreëerd wordt, die maakt het verschil: de boom, het bankje onder de boom, de kus op het bankje.. Dat is allemaal veel belangrijker dan een mooie kroonlijst.'

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage