De schakelaar als designstatement

De inrichting van onze woning is een proces van vele jaren. Inspiratie vinden we op tv, in magazines of online. Toch worden bij de aankleding van het interieur vaak stopcontacten en schakelaars schromelijk over het hoofd gezien. Niko stelt daar paal en perk aan met een nieuwe serie afdekplaatjes. 

Meer en meer zien we het belang in van een afwerking tot in de puntjes. Niko breidt daarom de zijn Pure-reeks uit met materialen vol verhaal en emotie zoals bakeliet, verweerd staal, artificiële dierenhuid en plexiglas. Een overzicht van de verschillende mogelijkheden.

Niko Pure Bakelite

Niko Pure Bakelite is een moderne hommage aan het bekende materiaal met Belgische roots dat designgeschiedenis schreef begin 19de eeuw. Naast telefoons en fototoestellen in dit materiaal, is de schakelaar waarschijnlijk de populairste toepassing geweest. Niko Pure Bakelite heeft dezelfde touch en subtiele patine en is beschikbaar in piano black en chocolate. Die laatste is de gelakte variant van de piano black.

Niko Pure weathered steel

Naast schakelmateriaal in gelakt en roestvrij staal, lanceert Niko Pure Weathered Steel. Deze variant toont de schoonheid van verweerd staal, met zijn warme oranjebruine kleurschakeringen. Een industriële touch voor elke ruimte.

Niko Pure liquid jade & fluent champagne

Plexiglas zorgt voor oneindig veel perspectief en kleurdiepte. In dit materiaal lanceert Niko twee nieuwe varianties. Niko pure liquid jade gaat samen met de Scandinavische trend, waarbij witte muren en blank hout aangevuld worden met pastelkleurige items. Niko Pure fluent champagne kreeg een stijlvol, wervelend patroon en heeft een zachte champagnekleur.

Niko Pure skin sensation cinnamon

Niko Pure skin sensation cinnamon is uiteraard niet gemaakt van echte dierenhuid, maar lijkt er enorm op. Een streepje buitenleven in je stadswoning, een grappige knipoog in elk interieur.

Niko Pure leather sensation cognac

De leather sensation cognac uit de reeks Niko Pure staat voor een strakke schakelaar met een lederlook in cognacbruin.

Niko Pure bronze

Uit brons maakten we door de eeuwen heen zowel speerpunten als kerkklokken van. Niko geeft de Pure bronze een doorleefde patine die zorgt voor een rustieke toets in het interieur.

Niko Pure alu gold

Goud- en metaalaccenten zijn weer helemaal terug in het interieur. Niko lanceert alu gold in zijn Pure-reeks, een subtiele schakelaar met matte goudglans. Speciaal op vraag van architecten is ook de toets in goud afgewerkt, wat voor één sterk geheel zorgt.

Deel dit artikel:
Onze partners