Dennenappeltoren van Sou Fujimoto siert binnenkort de skyline van Montpellier

De Japanse architect Sou Fujimoto kroop achter de tekentafel voor het ontwerp van een wolkenkrabber in Montpellier. Het resultaat is een gebouw in de vorm van een dennenappel. De architect werkt samen met de Franse studio's Manal Rachdi OXO en Nicolas Laisne Architects om het 17 verdiepen tellende gebouw te verwezenlijken.

Het gebouw is het tweede in een serie van 12 nieuwe bouwwerken, gepland in het district Port Marianne in Montpellier. De ontwerpers van het appartementencomplex houden rekening met de levensstijl in het zuiden van Frankrijk. Grote terrassen, die tot wel 50% van het woonoppervlak innemen, waaieren onregelmatig rond het gebouw uit.


Ontspanning

Het gebouw, dat de naam Arbre Blanc kreeg, volgt de natuurlijke visie van Fujimoto. Hij is ervan overtuigd dat woonstructuren de vorm van de natuur moeten aannemen. Het gebouw heeft een gebogen vorm die doet denken aan die van een boomstam. De 120 appartementen kijken uit op verschillende stadsdelen: Saint-Loup, de zee, de oude stad of de haven.

Een kunstgallerij, een restaurant, kantoren en een panoramische bar boven op het dak geven de bewoners en bezoekers ontspanningsmogelijkheden. De toren wil een toeristische attractie zijn. Door de locatie aan de Lez-rivier en de autosnelweg is het project een verlenging van het nabijgelegen park.

 

Deel dit artikel:

Onze partners