DESSO introduceert Soundmaster voor een betere akoestiek

DESSO introduceert SoundMaster, een tapijt dat moet zorgen voor een betere geluidsreductie en akoestiek. Het bedrijf richt zich hiermee voornamelijk op kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere bedrijfstoepassingen. DESSO heeft de laagconstructie van het tapijt speciaal ontworpen voor een optimale geluidsdemping en -isolatie. De rug van het tapijt is vervaardigd van 100% polyester (40% gerecycled) en is specifiek geselecteerd vanwege de geavanceerde geluidsisolerende en -absorberende eigenschappen.

DESSO introduceert SoundMaster, een tapijt dat moet zorgen voor een betere geluidsreductie en akoestiek. Het bedrijf richt zich hiermee voornamelijk op kantoren, scholen, ziekenhuizen en andere bedrijfstoepassingen. DESSO heeft de laagconstructie van het tapijt speciaal ontworpen voor een optimale geluidsdemping en -isolatie. De rug van het tapijt is vervaardigd van 100% polyester (40% gerecycled) en is specifiek geselecteerd vanwege de geavanceerde geluidsisolerende en -absorberende eigenschappen.Geluidsabsorptie (α-waarden)

Geluidsabsorptie geeft het lawaai en het echo-effect in een gebied aan. Een waarde van 0,00 betekent dat er geen lawaai wordt geabsorbeerd door het materiaal. Een waarde van 1,00 betekent dat al het lawaai wordt geabsorbeerd. Over het algemeen laat tapijt een waarde zien tussen 0,15 en 0,20.

Met Soundmaster wil DESSO een verbetering van 60% van de akoestische prestaties bieden in vergelijking met hun standaard tapijten.
Contactgeluidisolatie

Dit duidt op het contactgeluid, bijvoorbeeld voetstappen op de vloer in de nevenliggende of onderliggende ruimte. Een harde vloerbedekking vermindert contactgeluid veel minder dan een zachte vloerbedekking, zoals tapijt. De ∆Lw-waarde wordt aangeduid in decibel (dB). Dit geeft het werkelijke aantal decibel aan dat wordt verminderd door vloerbedekking. Tapijt laat over het algemeen een contactgeluidreductie tussen 20 en 30 dB zien.

DESSO stelt dat SoundMaster een contactgeluidreductie van minimaal 10 dB bovenop de standaardwaarde biedt. Het bedrijf wil hiermee een nieuwe industrienorm stellen op het gebied van akoestische prestaties van tapijt.
Duurzaamheid

DESSO benadrukt graag het duurzame karakter van diens producten. Zo heeft het bedrijf een ISO 14001-certificering voor milieumanagement en regelmatige controles door onafhankelijke instituten waarborgen zo milieuvriendelijk mogelijke productiemethoden. Daarnaast heeft elk DESSO-tapijt en elke tapijttegel een uniek GuT-testnummer dat aantoont dat aan de GuT-normen voor milieuverantwoord produceren is voldaan. Ook zijn er, om minder afval te produceren, verschillende initiatieven ontplooid voor het hergebruik van tapijttegels.

 

 

Deel dit artikel:
Onze partners