Deuren veilig en stil sluiten: de nieuwe TS 5000 SoftClose van GEZE

© GEZE
© GEZE

Voor het veilig en automatisch sluiten van brand- en rookwerende deuren biedt GEZE met de TS 5000 al een echt universeel wapen. Nu brengt de specialist voor innovatieve deur- en raamveiligheidstechniek met de TS 5000 SoftClose een variant op de markt, die overal gebruikt wordt waar een deur weliswaar maximaal veilig moet sluiten – maar dat met zo min mogelijk geluid. Daarbij is de nieuwe deurdranger bijzonder snel en eenvoudig te installeren, aangezien hij slechts nog één klep voor het instellen van de eindslag heeft.

De TS 5000 SoftClose is een elegante oplossing voor alle installatie situaties in veeleisende omgevingssituaties, bijv. bij wind en zuiging of bij wisselende drukverhoudingen in sluizen en trappenhuizen. Hier helpt hij om zware deuren betrouwbaar, maar geruisloos te sluiten.

Dat maakt er de ideale deurdranger van in omgevingen die gevoelig zijn voor geluid: zowel in het hotelwezen of de gastronomie, waar gasten ongestoord slapen of van hun eten willen genieten, of in de gezondheidszorg zoals in ziekenhuizen, waar mensen rust nodig hebben. Ook ruimtes die een veilige toegangscontrole nodig hebben, waaronder artsenpraktijken, kantoren of autoriteiten, worden met de TS 5000 SoftClose veilig en stil gesloten.

Voordelen voor verwerkers: snelle inbouw, ongecompliceerde uitbreiding

Ook voor verwerkers biedt de TS 5000 SoftClose groot potentieel: dankzij zijn doordachte en reeds bij de TS 5000 beproefde constructie, is de montage van deze deurdranger zeer tijdsefficiënt. Ook het correct instellen van de eindslag is heel comfortabel via slechts één klep en zonder aanvullende aanbouwdelen mogelijk en zodoende snel en eenvoudig. Tegelijkertijd kan de TS 5000 SoftClose ongecompliceerd worden uitgebreid, aangezien hij dezelfde compacte afmetingen heeft als de TS 5000.

De sluitsnelheid kan tussen 15 en 0 graden traploos en vanaf de voorkant worden versteld. Een optische weergave van de sluitkracht vergemakkelijkt het werk nog meer. Deze tijdbesparing laat ambachtprofessionals efficiënter werken.

Meer comfort en beproefde veiligheid voor eigenaars en gebruikers

Ook voor eigenaars en gebruikers heeft de nieuwe TS 5000 SoftClose​​​​​​​ duidelijke voordelen: hij biedt meer comfort, bij beproefde veiligheid. Daarbij kunt u – net als ook bij de TS 5000 – op ieder moment op een betrouwbare naleving van de voorschriften vertrouwen, bijvoorbeeld voor de brandveiligheid.

Door de eenvoudige instelbaarheid van de TS 5000 SoftClose kan iedere deur individueel aan de omstandigheden en eisen ter plaatse worden aangepast, om storend dichtklappen van deuren ook bij wind en zuiging te voorkomen. En om de vervanging binnen de TS 5000-familie zo ongecompliceerd mogelijk te maken, ontstaan er ook geen extra kosten voor de eigenaar door aanvullende onderdelen en geen storing van het bedrijfsproces.

Bron: GEZE
Deel dit artikel:
Contacteer GEZE benelux
Onze partners