Deze drie teams staan op de shortlist voor de Architectuurbiënnale 2025

Belgisch paviljoen, La Biennale di Venezia 2016

Als antwoord op de open oproep dienden meer dan veertig teams een voorstel in voor een tentoonstellingsconcept in het Belgische paviljoen op de 19e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia. Vorige week besliste de jury welke drie teams hun voorstel verder mogen uitwerken.

De drie teams die wedijveren om het winnende ontwerp zijn:

  • Buro Bas Smets, Stefano Mancuso en Valerie Trouet

Biospheres, Natural Intelligence wil het onderzoek naar de natuurlijke intelligentie van planten tonen door het Belgische paviljoen in te richten als laboratorium.

  • Marie Pétrault, Angelique Soglo, Jeanne Mujawamariya en Arianna Fabrizi De Biani

Measure’s constellation reflecteert vanuit een postkoloniaal perspectief op de invloed van standaarden en normen. In een interactieve installatie worden algoritmen gekoppeld aan manieren om de menselijke identiteit en schaal te meten.

  • Pauline Clarot, Sacha Ketelbuters en Leander Venlet

Inside or Outside? legt het potentieel en de risico's bloot van renovatie op grote schaal. De focus ligt op de 'huid van een gebouw' en hoe we omgaan met de verhouding binnen-buiten.

 

Winnaar eind juni bekend

De jury komt nog een keer samen in de laatste week van juni om te beslissen welk project wordt geselecteerd om Vlaanderen te vertegenwoordigen op de Biennale Architettura 2025. De 19e Internationale Architectuurtentoonstelling – La Biennale di Venezia, gaat door van 24 mei tot 23 november 2025.

Bron: VAi
Deel dit artikel:
Onze partners