Dit zijn de Belgische genomineerden van de MIPIM Awards

Enkele Belgische projecten zijn genomineerd voor de prestigieuze MIPIM Awards. Die worden midden maart uitgereikt op de bekende vastgoedbeurs in het Zuid-Franse Cannes. Greenbizz, Chambon, het NIKE-centrum in Ham en Be-MINE maken kans op de hoofdprijs.

Greenbizz

GREENBIZZ is het economisch kernpunt en het eerste voltooide deel van het grote duurzame ontwikkelingsproject TIVOLI in Brussel. Citydev.brussels werkte aan het project, in samenwerking met architectenbureau Architectes Associés. De jury nomineerde het project voor de dynamische organisatie, de overgang die het biedt van het industriële naar residentiële gebied en de duidelijke duurzame identiteit die het project uitstraalt, met de werkplek als katalysator van sociaal en maatschappelijk engagement. Cenergie legde het duurzame aspect mee vast.

 

Chambon

Het ‘Chambon’-complex, de prestigieuze zetel van de vroegere ASLK-bank in het hart van Brussel omvat zo’n 50.000 m² aan woningen, studentenkoten, retail en kantoren en mikt op een gegoed publiek van expats, eurocraten en beleggers. Het is de grootste conversie van kantoren ooit in Brussel. A2RC Architects en Jaspers-Eyers Architects ontwierpen het gebouw samen.

 

NIKE Ham

NIKE opende eind mei haar gloednieuwe distributiecentrum in Ham. Het complex, dat zowel zal dienen voor e-commerceactiviteiten als voor leveringen aan klein- en groothandels in Europa en het Nabije Oosten, weerspiegelt de ecologische filosofie van de sportkledijgigant dankzij de focus op watertransport en de langste groene gevel van Europa. Het gebouw is een ijkpunt voor toekomstige projecten van NIKE. Architect van dienst: Jaspers-Eyers Architects.

 

Be-MINE

Be-MINE is de laatste jaren getransformeerd van een verloederd mijngebied tot een modern woon-, werk- en winkel- en ontspanningsgeheel met een historisch-industrieel karakter. Het is dan ook genomineerd in de categorie ‘Best Urban Regeneration Project’. Architecten die betrokken zijn bij de hele ontwikkeling: UAU collectiv, KOPLAMP - architecten, A33 architecten, EILAND 7 architecten, Sweco Belgium, Lens°Ass Architecten, RE-ST architecten, Dhoore Vanweert Architecten, LD-Architecten, Carve, OMGEVING, Antea Group België en Jaspers-Eyers Architects.

 

Warsaw Spire

Een Pools project met een Belgische link. De Warsaw Spire, het hoogste gebouw in Polen, is het kernstuk van een stadsontwikkelingsproject dat Jaspers-Eyers heeft ontworpen. Het elegante torencomplex toren uit boven de rest van de stad. Met een goede BREEAM-score en ontsluiting van een groen binnengebied scoor het project ook op ecologisch vlak erg goed. De jury noemt de ontwikkeling het leest spectaculaire en herkenbare project in Polen in de voorbije jaren.

 

MIPIM

De MIPIM-beurs voor professioneel vastgoed vindt jaarlijks plaats en is ondertussen de grootste ter wereld. Een jury van professionelen in combinatie met bezoekers van de Mipim-conferentie kiest elk jaar de beste projecten in verschillende categorieën.

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage