DIVINA-Bad met inloopdeur en automatische liftfunctie zorgt voor comfortabel en veilig baden

Innoverend en nieuw op de Belgische markt is het compacte DIVINA-bad van de Duitse badkamerspecialist Saniku. Het bad biedt een uitstekende oplossing voor wie niet zo goed te been is, voor wie in de renovatie van zijn badkamer nu al anticipeert op “later”, of voor wie gewoon van comfortabel baden houdt.
Innoverend en nieuw op de Belgische markt is het compacte DIVINA-bad van de Duitse badkamerspecialist Saniku. Het biedt een uitstekende oplossing voor wie niet zo goed te been is, voor wie in de renovatie van zijn badkamer nu al anticipeert op “later”, of voor wie gewoon van comfortabel baden houdt.
 


Ingenieuze liftfunctie
 
Het DIVINA-bad is een compacte, designvolle badkuip van 170 cm die je gewoon binnenstapt via de door Saniku gepatenteerde inloopdeur, zonder inspanning of slipgevaar. De beginpositie van de zitstoel, met rugleuning en neksteun, is in de baduip, op gelijke hoogte met de badrand. Om een bad te nemen hoeft men maar het transparante deurtje in de wand van de badkuip te openen, op de stoel plaats te nemen, het deurtje te sluiten en het water te laten stromen. Door het opkomende water, en dus door de waterdruk, zakt de stoel met rugleuning zachtjes tot bijna op de bodem. Comfortabel is bovendien de ergonomisch gevormde zit van antislip sanitair kunststof. Om uit het bad te stappen, laat men het water weglopen, waardoor de stoel automatisch terug tot aan de badrand stijgt. Er is op geen enkel moment overstromingsgevaar door eventuele waterdruk. Van zodra al het water weg is, stap je zonder inspanning het bad uit. Anders als in de modale badkuip moet men zich in een DIVINA-bad dus niet vastklampen aan de boorden om kracht te zetten voor het rechtkomen.
 


Een betrouwbare badbelevenis
 
Het DIVINA-bad van Saniku biedt een betrouwbare badbelevenis. De baddeur uit veiligheidsglas met een inox bovenframe opent naar binnen toe en vergrendelt veilig, doordat hij met een elektronische blokkering is uitgerust en waterdicht is afgedicht. De stoel werkt op sensoren die gevoed worden met batterijen. Net als alle andere Saniku-producten is het Divina-bad T-V-gekeurd, met het GS-teken als zichtbaar symbool.

Modulair
 
De rechthoekige badkuip in hoogwaardig sanitair acryl kan zowel vrijstaand geplaatst worden als geïntegreerd in de omgevingswanden. Het kraanwerk kan in de badkuip verwerkt worden of vrijstaand in de tegelwand. De montage is een beknopte procedure: de badkuip kan in één dag geïnstalleerd worden. Ook het onderhoud is gemakkelijk, aangezien het stoelelement na montage uit het bad kan worden genomen.
 


Uitvoering en prijs
 
Het DIVINA-bad van Saniku is verkrijgbaar in een uitvoering van 1700x800x600mm en past dus ook in kleinere badkamers van appartementen of tweede verblijfplaatsen. De adviesprijs is 7.860 euro excl. BTW. Naast de materiaalgarantie van 10 jaar is er ook een nakoopgarantie van 10 jaar voor vervangonderdelen. Het SANIKU-model met zitstoel uit antislip sanitair kunststof, maar zonder liftfunctie is eveneens verkrijgbaar vanaf 3.490 euro excl. BTW.
Deel dit artikel:
Onze partners