Duizenden dominostenen trappen Festival van de architectuur af

Op zaterdag 21 september start het Festival van de architectuur met een knaller. In de Gentse wijken Ledeberg, Gentbrugge en Moscou ontdek je Dominoes van het internationaal gerenommeerde Station House Opera. Duizenden dominostenen vormen een bewegende sculptuur die de verschillende gemeenschappen letterlijk met elkaar verbindt. De installatie werd eerder al in steden als Montpellier en Kopenhagen getoond, maar is iedere keer uniek omwille van de veranderende context. Met het parcours brengt het Festival niet alleen boeiende plekken en architecturale parels onder de aandacht, maar verenigt het ook buurtbewoners. Enkel door samenwerking kan het kunstwerk gerealiseerd worden. 

Een traject van maar liefst zevenduizend levensgrote dominostenen loopt dwars door de Gentse straten, buurtcentra, pleinen, kerken en moskeeën, cafés, appartementen en huizen. Het resultaat is een unieke bewegende installatie die de stedelijke architectuur, straten, inwoners en publiek met elkaar verbindt. Een fenomenaal schouwspel en stadsfeest voor alle leeftijden.
 

Mee bouwen als vrijwilliger?

Dit spektakel kan enkel doorgaan met de hulp van honderden vrijwilligers. Om mee te bouwen, het parcours te bewaken en de blokken staande te houden tot het startschot. En om deel uit te maken van een uitzonderlijke en magische middag natuurlijk. Zin om mee te bouwen? Je hebt geen specifieke ‘skills’ nodig! Alle info vind je op de website van het Festival van de architectuur

Bron: Festival van de architectuur

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage