Duravit stelt nieuwste badkamertrends voor op Batibouw

Duravit komt naar Batibouw met o.a. de nieuwigheden badkamersauna Inipi, de Sundeck-bad met poolsysteem en het door Philippe Starck ontworpen SensoWash-toilet. U vindt deze producten bij Facq in Paleis 7, stand 311.
Duravit komt naar Batibouw met o.a. de nieuwigheden badkamersauna Inipi, de Sundeck-bad met poolsysteem en het door Philippe Starck ontworpen SensoWash-toilet. U vindt deze producten bij Facq in Paleis 7, stand 311.


Sauna InipiDuravit en EOOS brengen de sauna binnen in nieuwe ruimtes van het huis met de nieuwe Inipi sauna. Dankzij een gesofisticeerd gebruik van ruimte, is de cabine zo compact dat ze past in de badkamer of woonruimte, terwijl ze toch voldoende zit- en zelfs ligruimte biedt. De vloer, wanden en het plafond zijn vervaardigd uit niet behandeld hout, het ruimtegevoel van de sauna wordt vergroot door het glazen scherm, dat de Inipi niet alleen een unieke transparantie, maar ook een uitzonderlijk elegante look verleent. De oven en de stenen werden geïntegreerd in de saunamodule maar zitten verborgen achter een paneel. Het minimalistische design van de Inipi schept een gevoel van ontspanning en helderheid. Een verfrissende optie is de combinatie met de Inipiama douchemodule.

Door de houten omlijsting kan een perfecte overgang van bad- naar woongedeelte worden gerealiseerd. Hout is het verbindende element in de badkamer en brengt keramiek, baden, wellnessproducten en nu ook de sauna in een harmonieus geheel samen. Of in wit hoogglanzend gelakt, gekalkt eiken, kersenhout, Amerikaans kersenhout, Amerikaans notenhout, essen-olijfboom, palisander, ebben of macassar, alles is nu op elkaar afgestemd. De badkamer kan nu als spa worden gebruikt, als “privé spa”.

Als ondersteuning voor vakhandel en installateur worden de onderdelen van de sauna al op de fabriek voorgemonteerd. Alles wordt op een pallet aangeleverd. De montage is hetzelfde als die van een kledingkast. Een geoefende monteur met een hulp kost het niet meer dan vier uur.


Sundeck bad
Here. There. Everywhere. In de badkamer. In de woonkamer. Op het terras... Sundeck, het nieuwe bad van Duravit – ontworpen door het ontwerpbureau EOOS – past overal in huis waar maar een warmwateraansluiting te vinden is. Tot op het moment dat je in bad stapt houdt een praktisch rustdek het geurende badwater warm. En dat niet alleen: samengevouwen fungeert het voor de badend persoon als een comfortabele hoofdsteun, uitgevouwen onstaat er een onspannende zonnedek en een aflegvlak. Met alle praktische functionaliteit blijft Sundeck er altijd als een elegant meubelstuk uitzien.


Starck SensoWash
Gebaseerd op de Aziatische cultuur van de douche-wc, ontwikkelde Duravit in samenwerking met Philippe Starck de douche-wc-zitting SensoWash Starck. De zitting heeft een slanke vormgeving en is uitgevoerd met een zilverkleurige afdekplaat. De douche-arm van roestvaststaal biedt drie douchestralen voor een zachte of grondige reiniging waarna de gebruiker zich zacht met warme lucht kan laten droog föhnen.

Preventief beschikt de douche-arm over antimicrobiële eigenschappen hetgeen ook van toepassing is op de wc-zitting. De watertemperatuur, waterhoeveelheid en douchepositie zijn individueel in te stellen en op te slaan. Voor een eenvoudige reiniging in de totale eenheid met één handbeweging te verwijderen.Deel dit artikel:
Onze partners