Duurzame oplossingen voor het onderwijs

© Triflex

Het lesgeven laat Triflex over aan de gepassioneerde leerkrachten voor de klas, maar voor kleur en veiligheid op de schoolpleinen zorgen het bedrijf met plezier. Daarnaast bieden ze ook oplossingen voor het buitendek, daken, parkeergarages en fietsenstallingen. Die oplossingen zijn duurzaam en isolerend: iets wat van groot belang is met de hoge energie- en gasprijzen.

Isolerende en duurzame oplossingen

Bestaande gebouwen verbruiken relatief veel energie ten opzichte van nieuwbouw. Wanneer u besluit om over te gaan tot een duurzame renovatie, valt er op dit gebied veel winst te behalen. Duurzame renovatie begint bij het verbeteren van de totale energetische kwaliteit van uw gebouw, wat betekent het energieverbruik beperken door verspilling tegen te gaan. Dit kunt u bewerkstelligen door diverse energiebesparende maatregelen te treffen. Door de thermische schil van uw pand; vloer, gevel en dak, op de juiste wijze te isoleren, bent u al een heel eind op weg. Daarbij is ook de galerijvloer belangrijk om mee te nemen. Deze zijn vaak gebouwd boven leefruimtes, en vormen een onderdeel van uw gebouwschil.

 

Schoolpleinen & buitendekken

Schoolpleinen en buitendekken zijn het visitekaartje van scholen, het is het eerste wat leerlingen en medewerkers zien. Belangrijk dus dat het een esthetische uitstraling heeft en een veilige en duurzame omgeving is.

 

Fietsparkeren

De fiets is een belangrijk vervoersmiddel en draagt steeds meer bij aan het verbeteren van de stedelijke bereikbaarheid en leefbaarheid. Ook bij het onderwijs komen veel studenten en medewerkers op de fiets naar school, maar waar laat je al die fietsen? Om ervoor te zorgen dat alles overzichtelijk op één plek staat, is fietsparkeren een belangrijk onderdeel geworden.

Of er nou op de begane grond of op het dak wordt geparkeerd, Triflex biedt diverse oplossingen om fietsparkeren mogelijk te maken. Onze systemen zorgen dat zowel overdekte als open fietsparkeerplaatsen goed beschermd zijn tegen de belastingen die het moet verdragen. Te denken aan mechanische belasting, waterdicht, scheuroverbruggend, UV-bestendig en slijt- en stootvast.

 

Parkeergarages

Een parkeergarage betekent meer dan alleen het neerzetten van een auto. Het is een eerste contact met bezoekers. Het is de eerste indruk, die een school maar één keer kan maken.

 

Daken

(School) daken staan in de zomer en winter bloot aan het weer en tal van andere invloeden. Zeker industriële daken zijn onderhevig aan mechanische-, thermische- en chemische invloeden. Cruciale factoren zijn aansluitingen, hoeken, doorvoeren en andere, vaak complexe detailleringen. De daksystemen van Triflex geven elk oppervlak en ieder dakdetail een ondoordringbare afdichting. Zo voorkomt u lekkage en kostbare waterschade. Door de lange levensduur van de dakafdichting - minimaal 25 jaar - kiest u voor permanente zekerheid van topkwaliteit.

Bron: Triflex
Deel dit artikel:
Contacteer Triflex
Onze partners