Een ruimer woongevoel met MasterLight van Reynaers Aluminium

© Reynaers Aluminium

Nu renoveren steeds populairder wordt, neemt ook de vraag naar esthetische oplossingen om een leefruimte te vergroten toe. Natuurlijk licht is dan ook essentieel voor het woongeluk. Je kan het binnenlaten via ramen en deuren, maar ook via lichtstraten die het daglicht rijkelijk van bovenuit laten binnenstromen. Daarom biedt Reynaers Aluminium de perfecte oplossing met MasterLight: een lichtstraatsysteem die waterbestendigheid en duurzaamheid combineren met Belgisch design en een hoogwaardige afwerking.

Ultieme ontwerpvrijheid

Landelijk, modern of industrieel: MasterLight past altijd perfect bij de stijl van jouw project. Kies je voor een landelijke uitstraling? Dan kan je bijvoorbeeld tussenliggers van het ultraslanke SlimLine raam- en deursysteem gebruiken. Als finishing touch kunnen de tussenliggers voorzien worden van verlichting. Is een strak ontwerp meer jouw ding? Dan kan het kader gelijk met de binnenafwerking gemonteerd worden, zonder zichtbare profielen. Kortom: met MasterLight zijn de mogelijkheden eindeloos.

Luchtdicht en energie-efficiënt

MasterLight is sterk isolerend als het op lucht aankomt. De standaardvariant is al bijzonder energie-efficiënt. Bovendien worden de energieprestaties er alleen maar sterker op als je dit systeem laat plaatsen met dubbel of driedubbel glas. Zo staat het garant voor de hoogste isolatienormen. Over lucht gesproken: MasterLight kan windstoten tot wel 130 km/u weerstaan!

Sterk waterbestendig

Waterdichtheid is cruciaal voor een lichtstraat die zich boven je hoofd bevindt. MasterLight voldoet ook op dit vlak aan de hoogste normen. Zo is dit systeem standaard voorzien van een dubbele waterdichtingsbarrière. Het kan hellend of bijna vlak (met een hoek van minimum 2°) geplaatst worden en voorkomt onder alle omstandigheden stilstaand water. Talloze tests tonen bovendien aan dat MasterLight waterdicht is tot 750 Pa: dat is beter dan heel wat andere systemen in de markt.

Duurzaam op alle niveaus

Dankzij MasterLight ben je op meer dan één manier verbonden met de wereld om je heen. Aluminium gaat niet alleen levenslang mee, maar is ook 100% recycleerbaar zonder kwaliteitsverlies. Net als alle andere toepassingen van Reynaers Aluminium leent MasterLight zich uitstekend tot circulaire bouwprojecten, waarbij de duurzaamheid altijd op de eerste plaats komt. Bovendien kan je zonnepanelen integreren binnen je MasterLight systeem, zodat inkomend licht gebruikt kan worden om energie op te wekken.

Kom alles te weten over dit product tijdens ARCHITECT@WORK in Kortrijk op 11 en 12 mei. Reynaers Aluminium vind je terug op stand 74.

Deel dit artikel:
Onze partners