Een stap in de leegte, op 4km hoogte

Het skiseizoen zit er op, maar voor durfals heeft de Mont Blanc er een publiekstrekker bij, die het hele jaar meegaat. Op de flanken van Europa’s hoogste berg, op een hoogte van 3842 meter, is 'een stap in de leegte' de nieuwste attractie.

Op het terras van de Aiguille du Midi, een bergtop in het Mont Blancmassief bij Chamonix in Frankrijk, is een glazen constructie gemaakt met een fenomenaal uitzicht op de Alpen. Niet voor mensen met hoogtevrees, want net als bij ‘The glass walk’ boven the Grand Canyon en het ‘Skydeck’ op de 103e verdieping van de Willis Tower in Chicago, stap je bij ‘Le Pas Dans le Vide’ op een glazen vloer. Onder je een diepte van 1.000 meter.

De transparante constructie van 2 op 2 meter is een technisch hoogstandje van staal en glas daar het bestand moet zijn tegen windsnelheden tot 220 km/u en thermische amplitudes van 60 °C. Er is echt sprake van een ‘Pas Dans le Vide’ want het glas hangt aan de staalconstructie. Ook de dragende balken zijn van glas, zodat niet alleen de vloer maar ook de aansluitingen van vloer en wanden volledig transparant zijn.

Geniet alvast van enkele indrukwekkende foto’s.

Bron: Glas in Beeld

Deel dit artikel:

Onze partners

GAimage